Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 06:59, 02 sie 2014

Dodaję do mojej listy różę Heritage
kosolka 07:00, 02 sie 2014

Iwk4 napisał(a)
Oj, jak kocham róże. Twoje cudowne.
Jak zobaczyłam Olu twoje rabaty na planie, to się przeraziłam. Jest co obsadzać.

Ano jest... Jest tego dużo, stąd moje obawy. Żeby nie spitolić
kosolka 07:06, 02 sie 2014

I jeszcze taka mała dygresja. Czytałam różne wątki, i piszecie że ten rok wyjątkowo "bogaty" (hmmm) w choróbska i szkodniki. Żeby nie powiedzieć w złą godzinę - u mnie była tylko mszyca późną wiosną.. I teraz kret w jednym miejscu wariuje (przy jeżynie - tak na marginesie..Mam nadzieje ze nie zeżre korzeni). Mączniak był na jednej róży.. I to chyba tyle. Ślimaków u mnie nie ma wcale (nie wiem dlaczego, czy ich nie ma w ogóle w okolicy? U teściowej, obok, tez nigdy nie spotkałam..).
agatanowa 07:58, 02 sie 2014

kosolka napisał(a)

Ola, co to za kwiecie?

edit, ok, to drugie to już wiem: chabry. Pewnie jednoroczne?
agatanowa 08:04, 02 sie 2014

kosolka napisał(a)

masz mieczyki w donicach? Bardzo zdrowe, ładne

Ola, ile ma Twoja działka, bo nigdzie nie mogę znaleźć tej info? I na rzucie najlepiej gdybyś dodała jej wymiary, wymiary domu
agatanowa 08:07, 02 sie 2014

kosolka napisał(a)
Słodkiej soboty!

Ola! podoba mi się u Ciebie Dasz przepis?

Mam wrażenie, że bardzo lubisz donice. Masz bardzo dużo, ładnie je komponujesz, ale ile musisz podlewać ?!?! To mi przypomina klimaty śródziemnomorskie, tam niektóre panie mają po dziesiątki donić powystawianych gdzie się da: parapety, murki, płoty, słupki, pieńki, obrzeza ulic
agatanowa 08:13, 02 sie 2014

kosolka napisał(a)
Kochani, ponawiam moją ogromną prośbę. Pomóżcie zagospodarować rabate różana przy ścianie.. Stopniowo sadzę kocimiętke, na całej długości przed różami. Ale co dalej? Co jeszcze? Chciałabym już ją zrobić..

Masz już tę rabatę zaplanowaną?
Kasial 08:15, 02 sie 2014

U mnie też ślimarów nie ma ufff....
A na kreta przy warzywniku wetknęłam do ziemi odstraszacz za całe 15 zł, tak na próbe i powiem że działa. Kupiony przez internet, z tym że ma zasięg tylko na 300 metrów. Muszę więcej kupić, bo mi kret zjadł borówkę, szemrany typ a nornic nie ma, bo moje koty radzą sobie z nimi idealnie

Agatanowa u Oli jest chyba 0,45 ha jak dobrze pamiętam.
agatanowa 08:20, 02 sie 2014

kosolka napisał(a)
Dodaję do mojej listy różę Heritage

Mam, co prawda tylko 1 szt., w pierwszym roku nie powala, kwitnie z duuzymi przerwami, tj. kwitła w czerwcu, teraz długa przerwa i zakwitnie pewnie niedługo, bo ma pąki, mi zjadła ją częściowo gasiennica. Kwiat dośc drobny, zapach...? Nie przypominam sobie, żeby był długodystansowy, ja wkladałam nos w kwiatka Ale może to dlatego, że miałam łącznie ze 3-4 na krzyż
Pewnie, tak jak u Wilczycy, gdy sadzi się wiecej krzaków i są już dojrzałe (ponoc rożom trzeba dać 3 lata, żeby pokazały, co potrafią - tak chyba mawiają Viva i AniaDS), to widać wtedy efekty. Póki co ja czekam zatem
agatanowa 08:21, 02 sie 2014

ślimaka mam, 2 lata temu w ogóle nie miałam, one ponoć wędrują z południa na północ