Agatko - na pierwszym zdjęciu ostróżki letnie, jednoroczne. Na drugim - chabry ogrodowe. Podobały mi się, wysokie- zasłoniły pustą rabatę. Mieczyki w donicach odpatrzyłam gdzies kiedyś. Poszłam za radą i posadziłam je dość głeboko - dlatego rosły prosto, nie pokładały się. Zdrowe rosły. Ale to ich pierwszy rok. Podobno trudno je przezimować, bo mogą grzybowe łąpać.. Zobaczymy. Lubię donice

Taras inaczej wygląda. A zwłaszcza że ogród jest jeszcze, jaki jest, to dawały (dają, przepraszam

) koloru. Muszę pozmieniać kompozycje, bo lobelia już zdechła.. Podlewam codziennie. CO jakiś czas z nawozem do balkonowych.
Ciacho - to nic nadzwyczajnego

To znaczy jest pyszne, i od razu znika. Chodzi mi o przygotowanie. Piekę po prostu kręgi bezowe i przekładam gotowym kremem waniliowym (oetkera, cykorii albo delecty

) i na wierzch, lub też w środek, owoce.
Rabata o którą pytasz, wstępnie jest ukształtowana. Wymieniać tam będę róże - na białe (najprawdopodobniej Artemis) plus fairy. Z przodu na całej długości kocimiętka, no i za nią teraz sadziłam szałwię Marcus. Za różami mają być ostróżki. Od frontu (bo ta rabata cięgnie się od wejścia do domu aż na południową ścianę domu) za różami są bukzpany. Dziewczyny radzą, abym dodała do niej coś zimozielonego. jakieś kulki na pniu np. Myślę nad tym.
Cała działka ma ok 4300m. Mogłam rzeczywiście podać wymiary od razu na rysunku. Zrobię to.
Cieszę się ze Ci się coś tu podoba

Zwłaszcza że to jeszcze powijaki

Pozdrawiam cieplutko!