Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kitek81 22:35, 22 sie 2015

dzięki za uzupełnienie w sprawie curry nic się nie stało

boskie zdjęcia robisz coś mi się wydaje, że to kolejny Twój talent
babka 22:44, 22 sie 2015

kosolka napisał(a)

A mnie się moja biała jednak najmniej podoba. Mimo tego, że bardzo lubię biały w ogrodzie Zobaczymy jak podrośnie, ale jednak różowe, fioletowe i niebieskie są bardziej spektakularne, te ich zmieniające się odcienie w różnych fazach rozkwitu.. Biała teraz seledynowieje

Moja biała też limonkuje pod koniec ale nie przeszkadza mi to wcale i ph gleby nie ma wpływu na kolor. Z kolorowymi już bywa różnie, różowa ładnie się przebarwia nawet w zasadowej glebie a różowa z bialym brzegiem zbladłą gdy nie dosypałam zakwaszacza
Viola 23:30, 22 sie 2015

A ja chcialam vanilki dokupuć, ale u mnie w półcieniu by rosły.
Donia72 23:31, 22 sie 2015

Viola napisał(a)
A ja chcialam vanilki dokupuć, ale u mnie w półcieniu by rosły.

No to gdzie im najlepiej?
babka 23:36, 22 sie 2015

Donia72 napisał(a)

w półcieniu
waldek727 23:39, 22 sie 2015

Donia72 napisał(a)

W miejscach nasłonecznionych lub delikatnie czasowo zacienionych i w lekko kwaśnej glebie.
Nie bierzmy pod uwagę temperatur jakie panowały w tym roku w Polsce w miesiącu sierpniu.
To były anomalia podczas których ucierpiała większość roślin w naszych ogrodach. Nie tylko hortensje.
Donia72 23:45, 22 sie 2015

waldek727 napisał(a)

W miejscach nasłonecznionych lub delikatnie czasowo zacienionych i w lekko kwaśnej glebie.
Nie bierzmy pod uwagę temperatur jakie panowały w tym roku w Polsce w miesiącu sierpniu.
To były anomalia podczas których ucierpiała większość roślin w naszych ogrodach. Nie tylko hortensje.

Wszystko się u mnie zgadza, tylko może niezbyt kwaśne podłoże mam
waldek727 23:58, 22 sie 2015

Zmierz pH gleby i podsyp odpowiednio siarczanu potasu.
kosolka 01:31, 23 sie 2015

Donia72 napisał(a)
Olka, ta róża o nazwie Apricot Nectar, to ona jest pachnąca? A jaka wysoka? Mam u siebie coś podobnego (w szkółce powiedzieli, że to abraham derby, ale to nie ona), moja dość ładnie pachnie i nie jest za wysoka. Tak gdzieś ok.60cm.

Doniu, moja to climber, niektóre pędy mają ok 3 metrów. Pachnie tylko nieraz, delikatnie bardzo. Mam je na kratce przy tarasie.
kosolka 01:33, 23 sie 2015

07_Rene napisał(a)

U mnie też ale myślałam, że to przez oprysk ze skrzypu polnego, bo jak sie rozpędziłam to wszystko psikałam
Mam zamiar w przyszłym roku dokupic jeszcze jakaś fajna w żywym kolorze, żeby tą biel ożywić

Zielenieja jak Limki Moje wszystkie nn, szkoda, bo polecilabym Ci jedna..