Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

Krakus 10:47, 05 lut 2016

Oj dawno mnie nie było i nawet nie będę udawać że nadrobiłem pierwsze co sie rzuca to Nowy Avatar przynajmniej dla mnie nowy
widzę też że wianuchy rozkręciłaś na całego jakis mały biznes czy tak dla siebie?
u nas pogoda jak w kwietniu troche zimy troche lata...byle jakie mrozy nie przyszły

Pozdrawiam i bedę może już częściej wpadać i podglądać
kosolka 12:04, 05 lut 2016

Kitek -

Krakus
- nooo.. kopę lat Powiedzmy że mały sezonowy biznes bożonarodzeniowy. Teraz dla siebie, nie ma popytu jakoś. Na święta jest zawsze, mam nadzieje ze w tym roku też będzie. A ja tam wianuchy lubię mieć zawsze A Ty już na swoim od jakiegoś czasu no nie? Więc pewnie ogrodowo zacznie się dziać powoli?

U nas dziś przymroziło, biało było, choć tylko ok. -2st. Poza tym - raz słońce, raz deszcz, wiatru dużo..
Dla mnie najgorsza pogoda to wicher z deszczem. Blee.

Ziemia do wysiewow kupiona, już jakiś krok Nasion jeszcze nie przejrzałam. CHyba coś tam musiałabym stratyfikować.. Może jutro je przestudiuję w końcu.
Krakus 12:31, 05 lut 2016

kosolka napisał(a)

Krakus - A Ty już na swoim od jakiegoś czasu no nie? Więc pewnie ogrodowo zacznie się dziać powoli?

powiem Ci że w swojej naiwności myslałem że jak sie przeprowadzę to będę mieć więcej czasu na swoje przyjemności...o zgrozo jaki to ja naiwny byłem :/ tak po miesiącach jak tu wpadłem to mnie chyba znowu bakcyl ogrodowy zaczyna dopadać ale realia związane z moimi małymi berbeciami powodują że raczej w tym roku znowu tylko wycieczki i wzdychanie u Was...
ale sie jeszcze zobaczy...dobrej myśli jestem...coś tam obiecują dodatkową kasiorę na pociechy to troche lewizny będzie
sylwia_slomc... 13:26, 05 lut 2016

Ja będę siać prosto w grunt bo w doniczkach mi nie wychodzi.....z gruntem mam lepsze doświadczenia
kosolka 13:33, 05 lut 2016

Ja pół na pół Stipę bym chciała. W ubiegłym roku poniosłam z nią klęskę. Zobaczymy jak teraz pójdzie. Orliki do gruntu, werbena częśc do gruntu częśc do garażu.
Anda 14:12, 05 lut 2016

U mnie cebulowe juz w grudniu czubki pokazaly i sa coraz wieksze. Moze w weekend fotki porobie, jesli przestanie padac. Strasznie mokro u mnie - blotko.
Wianek bardzo elegancki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Toszka 14:18, 05 lut 2016

Olu, jesli na wiosne znow przegrasz ze stipa, to w w polowie maja, a potem w lipcu rozsyp do gruntu - najlepiej pomiedzy kamykami - nie wiem czemu, ale ona lubi wschodzic przy kamieniach, kraweznikach etc. Zrob samosiew i zobaczysz, ze wzejdzie. Miejsce cieple, sloneczne, podlewanie niekonieczne ale dobrze by bylo po sypnieciu lekko zrosic ziemie, potem zapominasz i sie zdziwisz
kosolka 14:23, 05 lut 2016

Anda napisał(a)
U mnie cebulowe juz w grudniu czubki pokazaly i sa coraz wieksze. Moze w weekend fotki porobie, jesli przestanie padac. Strasznie mokro u mnie - blotko.
Wianek bardzo elegancki

U nas obeschło, ale było błota po kostki (nie mamy jeszcze podjazdu ). Co się działo! Strach opowiadac
kosolka 14:23, 05 lut 2016

Toszka napisał(a)
Olu, jesli na wiosne znow przegrasz ze stipa, to w w polowie maja, a potem w lipcu rozsyp do gruntu - najlepiej pomiedzy kamykami - nie wiem czemu, ale ona lubi wschodzic przy kamieniach, kraweznikach etc. Zrob samosiew i zobaczysz, ze wzejdzie. Miejsce cieple, sloneczne, podlewanie niekonieczne ale dobrze by bylo po sypnieciu lekko zrosic ziemie, potem zapominasz i sie zdziwisz

O! To bardzo dobry pomysł jest Zapamiętam!
Krakus 14:31, 05 lut 2016

kosolka napisał(a)
Ja pół na pół Stipę bym chciała. W ubiegłym roku poniosłam z nią klęskę. Zobaczymy jak teraz pójdzie. Orliki do gruntu, werbena częśc do gruntu częśc do garażu.

stipę masz swoją czy gdzieś kupuijesz? kiedy sie z nią będziesz bawic w wysiewy?