Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 10:24, 08 sie 2014

Vivy ogród - tylko u mnie musi być zawężona kolorystyka, Viva ma kolorowo
agatanowa 10:25, 08 sie 2014

mi też czyli lubisz rabaty bylinowe i głównie rózane
ta ma ślicznie, plecy zimozielone - piekne tło dla roślin: zwykły szmaragd, ramka z lawendy, może być też z bukszpanu nisko cietego, a lawenda za (nie byłoby tak łysawo, ta lawenda coś tam nie bardzo idzie, pewnie ma za mokro (jak moja, powinna ładniejszą kule stanowić, a ona ma nóżki takiesobie), gdzieniegdzie stozek bukszpanowy, ale w środku głównie róże i ostróżki, przetacznik, perowskia tez bedzie pasowała, rozplenica się zmiesci, pysznogłówka też nie zaszkodzi

brakuje Ci pewnie łądu, na tych rabatkach trochę jest misz-maszu, może bardziej plamami gdyby zestawiać, więcej krzewów takich samych sadzić obok siebie

wiesz Ola, jak nastawisz się tylko na byliny, to nie będziesz mieć siła rzeczy ładnie zimą, wczesna wiosną, coś za coś, tak jest, tzreba podjąc jakąś decyzję, ja bym po prostu gdzieniegdzie dała kulkę bukszpanową w takiej rabacie, albo sześcian To też porządkuje trochę alkeż ja nie umiem komponować, rety!
agatanowa 10:27, 08 sie 2014

kosolka napisał(a)
Vivy ogród - tylko u mnie musi być zawężona kolorystyka, Viva ma kolorowo

tak, Viva ma pieknie, a u Poziomki - Jasi byłaś w ogrodzie zapachów?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/813-ogrod-zapachow-u-jasi?page=138#post_2
kosolka 10:32, 08 sie 2014

Byłam u Poziomki na początku bytności mojej tutaj, ale wrócę jeszcze popatrzec
kosolka 10:37, 08 sie 2014

agatanowa napisał(a)

jak nastawisz się tylko na byliny, to nie będziesz mieć siła rzeczy ładnie zimą, wczesna wiosną, coś za coś, tak jest, tzreba podjąc jakąś decyzję,

Czy nie umiesz komponowac to bym sie spierała, ale dzięki Twoim podpowiedziom na pewno coś mi się wyklaruje Masz rację, tylko zima zostaje "nieciekawa". Ale mam krzewy za rabatą, kilka kulek zielonych dam, albo innych kształtów (zobaczymy) i trawki będą powiewać, zrobi się ładne chochołki dla róż to też nie będzie tragicznie Wiosną cebulki się wychylą..
Kondzio 10:45, 08 sie 2014

Robaczka juz nie ma na info zobacz na oazie tam sa aktualne foki
kosolka 10:46, 08 sie 2014

Siedzę teraz i z zapartym tchem oglądam ogród z którego linka wkleiłam. Bo jak narazie, to jest on najbliższy moim marzeniom! A ma stożki i kulki Ale nie są nachalne - na przykład: https://www.flickr.com/photos/82955768@N06/11056244634/

Kondzio 10:47, 08 sie 2014

kosolka 10:52, 08 sie 2014

Kondzio napisał(a)
Robaczka juz nie ma na info zobacz na oazie tam sa aktualne foki

Ja przed chwilą przypadkowo znalazłam te zdjęcia i trafiły w sedno, więc juz lecę zobaczyć do oazy (choc nie wiem co to - wpisuję) Dzięki!
kosolka 10:55, 08 sie 2014

Mam