Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 21:58, 07 sie 2014

Spokojnej nocy dziewuchy! I chłopaki
Kasial 22:08, 07 sie 2014

Spokojnej niech śnią sie rabatki
pasjonatkaam... 22:20, 07 sie 2014

udane zakupy)
agatanowa 23:27, 07 sie 2014

kosolka napisał(a)
To dziś ze mną przyjechało. Dwie kolejne pyszłogłówki, jeszcze jeden marcinek, dwie rozplenice, kolejne dwie perowskie, i dwie bonice

Bardzo udane zakupy, nawet tak ustawione już tworzą ładną kompozycję

Dobre kolory! Perovskia chyba przemarza, ale nie wiem na 100%, musisz posprawdzać, żeby dobrze na zimę zabezpieczyć. Kolor ma cudny!
Daj bukszpany na rabatę bylinową, tylko zastanów się jak, czy chcesz w formalny żywopłocik (jeśli dużo róż to fajny, sprawdzony układ), jeśli mniej to może w formie jakiegoś fajnego układu (fajne są kostki)
kosolka 06:27, 08 sie 2014

Też mi się podobają I mówiłam, że jakoś trawy mnie nie przekonują, a może inaczej - że nie wiem jak się z nimi obchodzić , a kiedy wyjęłam zakupy z samochodu i zobaczyłam rozplenicę między różami i pysznogłówkami to się zachwyciłam
Teraz tradycyjnie pytanie Mogę podzielić te kępy trawek na pół? Kiedy? Jak?
O perovskii już czytam. To znaczy czytałam juz parę razy, ale o przemarzaniu jakoś nie... Okryjemy, jak bedzie trzeba
Najbardziej martwi mnie to, że rabata długo bedzie pustawa, i będzie pielenia duuużooo... a chyba nie bardzo żebym na nią korę sypała? No bo tam sporo roślin ma być przecież docelowo..
I Agatko - własnie te bukszpany nie dają mi spokoju.. Ja kompletnie tego nie widzę, nie wiem jak je tam umościć..
Ale nie bedę się tu smutać bukszpanem, wymyśli sie coś z Waszą pomocą , dzis piątek, pogoda piękna
Kasial 08:32, 08 sie 2014

kosolka napisał(a)

Teraz tradycyjnie pytanie Mogę podzielić te kępy trawek na pół? Kiedy? Jak?

Dobre pytanie... ja też chciałam podzielić stipę i nie wiem czy mogę ją podzielić, nie wiem jak się do tego zabrać.
Ania74 08:34, 08 sie 2014

Zakupy pierwsza klasa!!
agatanowa 08:40, 08 sie 2014

U nas padało chyba całą noc i teraz też, rośliny łapczywie piją. Ale ciepło

Bardziej martwi mnie to, że wczoraj pranie wywaliłam na dwór po południu.... i masz babo placek!

Olu, w kompozycjach, to ja Ci srednio pomogę, bom wielce w tym nieobtrzaskana, ale są wspaniałe inspiracje u dziewcząt oraz oczytwiście w szerszym eterze. Rabatki angielskie oglądaj.
O rozplenicę zapytaj koniecznie Grembosię, ona ma łany, w których się zakochałam, ale.... musiałabym działki dokupić. A póki co tej maleńkiej nie ogarniam.

watek grembosi: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2279-grembosiowo?page=216
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2279-grembosiowo?page=126

tu o perovskiej: https://www.ogrodowisko.pl/watek/886-perowskia-lobodolistna-perovskia-atriplicifolia
agatanowa 08:48, 08 sie 2014

Ola i widzę, że pytałaś u Ani-Monte o sadzenie perovskiej, to sobie czytałam, że zaleca się sadzenie kilku sztuk obok, dla oszałamiającego efektu czego zyczę
kosolka 08:51, 08 sie 2014

U Grembosi bywam, zapytam. Angielskie rabaty oglądam.. Ale jakoś mi ten bukszpan... Nie wiem.. I jeszcze - czy bukszpan wystarczy żeby zimą było coś tam ciekawego? Chyba że go sporo wewalę.
Własnie, między robotą, uzupełniam dyskretnie moją tabelę bylinowo-różaną, i może wreszcie ustalę miejsca nasadzeń... Aż mam stresa
U nas pochmurno. Ciepło. Nie pada nadal. Ale ja to też pokręcona jestem, bo mimo wszystko nie chciałabym zeby w weekend mi deszcz padał W nocy mu pozwalam Mam tyle roboty, że liczę na dzisiejsze ładne popołudnie i jutro od rana