Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

eda 18:27, 13 sty 2024

Gardenarium napisał(a)
Dziękuję Eda.

)
basia3012 21:03, 04 sty 2025

Co słychać w pięknym bukszpanowym? Może jakieś fotki?
Gardenarium 08:02, 20 lip 2026

Wydałam swojego pierwszego e-booka

Zrób ogród od zera

Dla osób, które chcą samodzielnie wykonać swój ogród.
Mój nowy adres sklepu-

https://sklep-ogrodowisko.pl/

Ten ebook jest dla Ciebie, jeśli:

Masz działkę (po budowie lub „odziedziczoną”) i kompletnie nie wiesz, od czego zacząć.
Masz dość sadzenia „na próbę” i patrzenia, jak rośliny po roku znikają.
Czujesz, że centrum ogrodnicze bardziej miesza Ci w głowie, niż pomaga.

W czym Ci pomoże:

- Pokaże krok po kroku, jak przejść drogę od pustej działki do sensownego planu ogrodu.

- Pomoże zrozumieć miejsce, które masz: słońce, cień, wiatr, wodę, glebę, widoki, sąsiadów.

- Ułatwi podjęcie decyzji: trawnik, łąka czy ogród bez trawnika - i co zamiast.

- Da Ci konkretne listy roślin „pewniaków” oraz gotowe schematy: gdzie drzewa, gdzie krzewy, gdzie byliny.

- Nauczy Cię sadzenia i podlewania tak, by rośliny się przyjmowały, a nie tylko „trwały do pierwszej suszy”.

- Da Ci checklisty i kalendarz prac, żebyś w każdym miesiącu wiedziała/wiedział, co jest naprawdę ważne.

Jeśli chcesz, żeby Twoja działka przestała być „problemem do ogarnięcia”, a zaczęła być miejscem, w którym dobrze się żyje - ten ebook jest dokładnie tym brakującym przewodnikiem.

Czas stworzyć ogród, do którego będziesz wracać z przyjemnością każdego dnia.

Pobierz ebook „Zrób ogród od zera” i uniknij kosztownych błędów, które popełnia większość początkujących.
Ebook ma ponad 170 stron.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:07, 20 lip 2026

Na tarasie wymieniłam ptaki z bukszpanu na hortensje i zrobiłam aranżacje w donicach.
Odsłonił się widok na sąsiadkę, bo tuje mają dumka i nie ma na to rady, kiedyś zostaną wykarczowane, gdy przyjdzie czas na zmianę tutaj.

Instagram Ogrodowiska
basia3012 20:16, 21 lip 2026

Danusiu, taras był piękny z ptakami a teraz z hortensjami jest kwitnący i równie piękny.
W bukszpanowym wszystko ma swoje miejsce, kształt, swój czas kwitnienia. Ten ogród był i jest dla mnie wzorem do naśladowania.
Pozdrawiam wietrznie z Warmii.