Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

Malgosik 18:25, 16 paź 2014

Jolu Ty jesteś za szybka
szkoda że się nie mogłam wypowiedzieć
Loosiuu 18:27, 16 paź 2014

Hmmm... Ja popieram Sebka. Zrobiłbym podobnie jak on radzi.
Jeśli jednak chcesz taki układ mniej więcej zostawić to musisz poodsuwać od siebie rośliny, bo są za blisko. Przestaw też kulkę na pniu na drugą stronę, albo zamień kulę i stożek z cisa miejscami, bo stożek wyrośnie wysoko i zasłoni kulę na pniu. Tu namalowałem i osobiście jestem za drugą opcją.Tylko koniecznie daj roślinom miejsca!
Loosiuu 18:29, 16 paź 2014

Choiny wyglądają na zdrowe, a igły gubią na jesień, bo to są te najstarsze. Poza tym odreagowują posadzenie
BusyBee 18:31, 16 paź 2014

To ja tu do Cię przybywam za późno, bo burza mózgów już była Może to i dobrze...pewnie bym jeszcze inną koncepcję miała

W kwestii żółtej choiny...pewnie jest jakiś choinowy wątek- wstawiła bym tam zdjęcia z opisem kiedy i jak sadzone...dobrzy ludzie doradzają w takich wątkach...
...można nawet Danusię poprosić w ogrodzie z lustrem, żeby zerknęła na te zdjęcia...może coś wymyśli...
Dobrze Jolu , że jesteś czujna... nie sztuka posadzić...sztuka prowadzić zdrowo...

... edytuję, bo w poście wyżej stoi jak wół, że choiny zdrowe TO SUPER
Jagodaa 18:33, 16 paź 2014

Podobno posadzone, ale co tam .

Dałabym stożek przy schodach, tak jak u Filipa na rysunku, jakoś to bardziej gra. Na pewno nie razem z kulką na pniu.

Sosen nie dawałabym tu wcale, zagmatwa to obraz, one są jak dla mnie za mocne w nieregularnej formie. Wolałabym dodać trzy kulki zamiast nich.
lojalna_ 18:36, 16 paź 2014

Loosiuu napisał(a)
Choiny wyglądają na zdrowe, a igły gubią na jesień, bo to są te najstarsze. Poza tym odreagowują posadzenie

Dopytywałam o choiny w wielu miejscach i taka własnie diagnoze mi postawiono ....oj jak bardzo bym chciała zebys sie nie mylił

Pracowałes na starym zdjeciu..... Kuleczka ładnie wyglada po prawej stronie na tle drewnianej elewacji która jest wyzej , moze kiedys wymienie ja na cisowa. Lubie jak ktos maluje na zdjeciu wtedy wszystko tak wyraznie widac ale nie na kazdym sprzecie sie da ....

Cis to chyba niestety wolno rosnie i długo bedzie trzeba czekac na jego wzrost przy cieciu które go czeka dzieki za pomoc.
Juzia 18:39, 16 paź 2014

O widzę Filip myśli tak jak ja
Nawet ładnie rozrysował
Malgosik 18:43, 16 paź 2014

Mi znowu bardziej odpowiada kulka na pniu przy schodach, bo miałaby jasne tło, akurat na środku
a ona już do góry nie urośnie

natomiast po drugiej stronie wygląda mi że będzie na krawędzi drewna i ściany, a tam byłoby właśnie fajne miejsce na stożek z cisa

jakkolwiek będzie, to potraktowałabym rabatkę jako całość i tak rorzuciła kulki, żeby nie było podziału na 2 strony - ta przy kulce na pniu i ta przy stożku
lojalna_ 18:55, 16 paź 2014

BusyBee napisał(a)
To ja tu do Cię przybywam za późno, bo burza mózgów już była Może to i dobrze...pewnie bym jeszcze inną koncepcję miała

W kwestii żółtej choiny...pewnie jest jakiś choinowy wątek- wstawiła bym tam zdjęcia z opisem kiedy i jak sadzone...dobrzy ludzie doradzają w takich wątkach...
...można nawet Danusię poprosić w ogrodzie z lustrem, żeby zerknęła na te zdjęcia...może coś wymyśli...
Dobrze Jolu , że jesteś czujna... nie sztuka posadzić...sztuka prowadzić zdrowo...

... edytuję, bo w poście wyżej stoi jak wół, że choiny zdrowe TO SUPER

Wiesz czy faktycznie zdrowe to sie wiosna okaze ale wiekszosc ludzisków tak twierdzi
Jest watek o choinie kanadyjskiej

Ciezko było a wydawało mi sie ze to moja napiekniejsza i najprostrza do ułozenia rabata ... Tylko mi sie wydawało .....
Zapewne sto razy ja przesadze kurcze oby nie..... W tych kamyczkach sporo bedzie roboty
lojalna_ 18:56, 16 paź 2014

Juzia_G napisał(a)
O widzę Filip myśli tak jak ja
Nawet ładnie rozrysował

Tak ładnie rysuje