Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lojalna_ 13:37, 25 paź 2017

Katkak napisał(a)
Joluś, a jakie drzewa będziesz sadzić? i ile? Fajnie, że masz bliski do Kapiasa. Byłabym tam częstym gościem, gdyby nie odległość .

Kasiu ja mam około 40 minut ale niestety ta droga często się wydłuża zawsze jakaś Kraksa lub zwężenie. Lubie na obiadek i spacer w takie dni jak ludzi nie ma .

Czekam na ambrowce na stelażach dziś przyjada 3 sztuki i za parę dni 2 graby na stelażu. Zawsze jak się widziało ogrod łatwiej wszystko ogarnac wiec mam nadzieje ze latem juz będziesz na bieżąco
lojalna_ 13:41, 25 paź 2017

eee_taam napisał(a)
tez nie wiedziałam że tam jest miłorzębowy żywopłot widziałam wpis u ciebie co zasiał nutkę wątpliwości ...musiałaś sprawdzić )) ale to mnie nie dziwi bo jak posadziłam cisowy żywopłot z przodu to tez byłam w Pisarzowicach go oglądać i mierzyć odległości ))

PS. a w Goczałkowicach na stelażach ...przed wejściem chyba maja lipy? ale głowy sobie nie dam urwac za to

Wiesz to była inna kolejność hihi zasadziam milorzeby wiedząc że w Goczałkowicach rosną blisko na żywopłot i potem zaczęłam się dopiero zastanawiać a co dalej ? Jak je ogarnąć i znowu ten żywopłot mi się przypomniał i technicznie go chciałam zobaczyć jak z tym cięciem . Ja je tam wcisnę łam bo nawet przez taki przemyk moga sąsiedzi utrudniać życie )))

Nie żartuje z tymi lipami ale ja jestem spostrzegawcza .....cały czas myślałam ze to graby .
iwonkap 13:44, 25 paź 2017

Jolu a coś wypatrzyłaś żeby je jakoś szczególnie prowadzić te miłorzęby ? bo strasznie "napaliłam" się na ten pomysł, u mnie bylby to mikro żywowplot, bardziej chyba takie prostokąt z nich
lojalna_ 13:44, 25 paź 2017

eee_taam napisał(a)

ten standard usług to ja juz znam ...zdziwiłabym sie jaby u ciebie był bałaganik czekam cierpliwie jak odtrabisz sukces

Justys rozwalasz mnie ! Standard usług ....Grześ C8e serdecznie pozdrawia hihihi
lojalna_ 14:08, 25 paź 2017

szemusia napisał(a)
Joluś, w trawniku to raczej masz larwy chrzaszcza majowego, to nie opuchlak. Ale raczej marna to pociecha, bo i on taki sam szkodnik

Ogród masz wycacany
Jak zawsze zresztą

Beatko tak właśnie to te osobniki przebrzydle fuuuj ...ciesze się ze zaglądasz buzka w ten deszczowy dzień .
lojalna_ 14:14, 25 paź 2017

iwonkap napisał(a)
Jolu a coś wypatrzyłaś żeby je jakoś szczególnie prowadzić te miłorzęby ? bo strasznie "napaliłam" się na ten pomysł, u mnie bylby to mikro żywowplot, bardziej chyba takie prostokąt z nich

Jak nie Iwonko zasadziam tak blisko to zaczęłam się zastanawiać jak je ogarnąć no wiesz najbardziej mnie zastanowił boczne gałęzie czy np nie puścić linek i tak na prosto ich nie prowadziała tak czyściutko linka pod linka takie dywagacje ogrodniczki bez koncepcji i pomysłu i jak zobaczyłam dopiero jsk te gałęzie boczne są przycinanie i ze góra ostro na pewne wysokości jest trzymana to to do mnie przemówiło ze sobie z tym poradze. Wiem ze tylko tylko trzy milorzeby ale jak się ma tak mało miejsca to się musi myśleć o tym jak za 5 lat te drzewka się zmieszczą w tym kącie .

lojalna_ 14:18, 25 paź 2017

ren133 napisał(a)

Ależ to jest piekne Jolu!!!!!!
Rozplenica ze ... śmiałkiem?

Uwielbiam śmiałka ale się go boje od czasu gdy Domi w swoim pieknym ogrodzie napisała ze musi się go pozbyć bo rozsuwane się wszędzie z wielkim trudem opieram mu się kocham go tylko z daleka i od czasu do czasu o nim pomyślę !!!

lojalna_ 14:19, 25 paź 2017

Zana napisał(a)
Joluś tak cuuuudownie jest u Ciebie, och! Wszystko kocham u Ciebie, futra też.

Slodziak z Ciebie hihi futra juz w domu przy kominku się grzeka ...ale zimnica u mnie u Was też tak pada? A przecież dziś miało być ładnie !
lojalna_ 14:22, 25 paź 2017

Kasya napisał(a)

no nie moge...jak mozna miec taki porzadek przy pracy ??

ale ile ty jeszcze takich miejsc na drzewa mozesz zrobic...zazdrosze jak nie wiem co

Miejsc na drzewa w trawniku ile ? Ja bym jeszcze dwie brzozy wsadziła ale to już jak gabiony staną zobaczymy zobaczymy ....na brzożyczenie choruje ..

Dzięki przekażę chłopakom ale to tylko darn wycina i wywala . Nawet dobrze się stało bo się o tych białych wstreciuchach dowiedziałam pendraki jedne kto je prosił ?
lojalna_ 14:26, 25 paź 2017

Kindzia napisał(a)
Drzewa już dotarły Jolcia? Nie na bieżąco jestem jeszcze...

Ale równiutko wykrojone to miejsce, od linijki, lubię tak

U mnie już jesienna wycinka się zaczęła, zimnica idzie, muszę się sprężyć...

Kasiu właśnie odebralam juz som leżą na trawniku . Zawsze coś miały być od 160 na stelażu i na wysokości mi zależało a tam licho z gałązkami ech życie cóż musze czekać aż urosna hihihi

Ja juzvpowycinalam co się da nawet 3 tyg temu werbeny wyleciała nie wiem czy się wysieje ....wkurzalą mnie w tym roku.

Zdrówka !!