Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lindsay80 11:16, 10 cze 2015

lojalna_ napisał(a)

Pod platanami spory klopot mam z tym co sadzic

1 Fido tam ciagle lata jak ktos idzie .....i to wdluz całego płotu niestety........ Dalej sa graby i tam mam narazie tylko kulki bukszpanowe i jalowiec plozacy golden carpet .

Platany sa zasadzone w cieniu murkow, przy przesłach na srodku moze wysokie miskanty .... Najbardziej podobaja mi sie u mnie Variegaty i dalej sie zastanawiam czy jakies cyprysiki groszkowe, czy berberysy i trawy np. Carexy .....musi byc to wytrzymałe na Fidka.....

Nie moge jeszcze nic sadzic , bo płot jeszcze nie jest wyszlifowalny do konca. Pracownicy maja przerwe z powodow ble ble ...

norma......

no tak, musisz posadzić coś co zniesie częste wizyty pieska
A co dalej będzie na murkach, tynkujecie, czy inny pomysł?
lojalna_ 11:31, 10 cze 2015

siakowa napisał(a)

no to na szerrokich kadrach nie bedzie widać ja nie wiem mam to szczęście że wiekszość rabty mam na podneisieniu które lezało ponad rok przykryte szmatą i wszytsko co tam miało korzonki zdechło...a teraz to co przyniesie wiatr to maęl i wychodzi podczas wieczornego obchodu...gorzej przy brzozowej...bo tam nawet niewyściółkowane i tam to juz prawie trawnik z chwastów....

szyroki kadr speszyli for ju

lojalna_ 11:33, 10 cze 2015

bdan napisał(a)

Kasia ja się dowiedziałam od Łukasza i Gosi

Lukasz pisze:
"Danusiu spotkanie miało być dość kameralne i nie był założony wątek, ale zebrało się więcej osób więc będzie lepiej Może by wypadało w ostatniej chwili założyć wątek, aby było wiadomo co i jak"

Jak będę coś wiedzieć więcej to będę meldować

dzieki bede obserwowac newsy
lojalna_ 11:34, 10 cze 2015

lindsay80 napisał(a)

no tak, musisz posadzić coś co zniesie częste wizyty pieska
A co dalej będzie na murkach, tynkujecie, czy inny pomysł?

malowanie na gładko innego zamysłu nie mam, jak mnie nie było na beton stac to nic innego nie wchodzi w gre tylko gładki szlif
siakowa 11:41, 10 cze 2015

Jola !!!!!!!!!!!!!!!! No przecudne rozmieszczenie Poważnie iaczej to układałam z tych kawałków.......prześlicznie !!!!!
lojalna_ 11:41, 10 cze 2015

lojalna_ 11:44, 10 cze 2015

siakowa napisał(a)
Jola !!!!!!!!!!!!!!!! No przecudne rozmieszczenie Poważnie iaczej to układałam z tych kawałków.......prześlicznie !!!!!

Kaska to miło słyszec ale ja mam wrazenie ze cos naciaprałam ...

jeszcze pod drewwnianym płotkiem musze cos zasadzic ..sa tam od tyłu miskanty nn i hortki , potem kulki bukszpanowe i kostka ....i chyba tylko tujki tam wcodza w gre sama juz nie wiem ....
lojalna_ 11:45, 10 cze 2015

mowie tylko o stronie frontu tego plotku tam gdzie grujecznik
siakowa 11:47, 10 cze 2015

pod tym drewnianym płotkiem co masz ognisko? czy jeszczce gdzies masz taki płotek? bo tego to ja ym nie zasłaniała....miskanty i hortki wystarcza...za ladny żeby tam tuje sadzić..
lojalna_ 11:49, 10 cze 2015

no własnie nie chciałam zawalac tego miejsca ale tam placu jest sporo bo kiedys tujki były jak jeszcze nie było płotu .......

sporo zamysłów nam sie zmieniło i takie teraz łatanie.