Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

Karol99 22:52, 01 lis 2015

Flower1 napisał(a)

Dziekuje ,dobrze wiedziec ja jeszcze tego nie zrobiłam , ciekawe czy na wiosne by nie zaszkodzilo ,nie wiem czy teraz juz nie jest za pozno..

Nie wiem, zależy od gatunku, mój dziadek rok temu ciął w grudniu i nic się nie stało. Ja wyszedłem z założenia, że nie będę ciął tak jak podają niektóre źródła w lutym, ponieważ wtedy z reguły są największe mrozy. Teraz jak poobcinam to do prawdziwej zimy mają jeszcze kupę czasu.
Karol99 22:54, 01 lis 2015

mira napisał(a)

To cenna wiadomość.U mnie chyba jeszcze liście są choć już przymrozek był.Ja tnę wiosną wczesną to może teraz się skuszę. Piękne masz winogrono.

Piękna jesień chyba już zrobiła kolejny krok.
Pozdrawiam

Dziękuje, w tym roku obrodziły niesamowicie, to chyba zasługa upalnego sierpnia.
Karol99 22:55, 01 lis 2015

bozga napisał(a)
Ja też się zastanawiałam kiedy przyciąć swoje i chyba zrobię tak jak Ty, tym bardziej, że pogoda sprzyja pracy w ogródku

Pewnie, że tak. Też miałem ten dylemat, ale jak mam ciąć w lutym przy mrozie i opadach śniegu to wole uciąć teraz, bo do prawdzwiej zimy jszcze spokojnie miesiąc-półtora, a właściwie teraz w naszym klimaci zima przychodzi dopiero w lutym/styczniu.
Karol99 22:56, 01 lis 2015

Kasya napisał(a)

ale ładnie z tym zółtym

a kiedy przycinasz swoją robinię ?

Dziękuje. Robinie przycinam, od wiosny do końca sierpnia w zależności od potrzeby, czasami jest to nawet 4 razy do roku.
lojalna_ 07:51, 02 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Twój ogród po zmianie szaty na jesienne spódnice jeszcze ładniejszy

Kolory Karolu u Ciebie zarowkowe pięknie ale roboty czytam masz sporo
Kuba 08:01, 02 lis 2015

Karol podziwiam Cię, jak sobie dajesz radę- wielki ogród, szkoła, pewnie jeszcze inne zajęcia ja już wymiękam
POzdrawiam
kamila66 08:54, 02 lis 2015

Witam się Karolu
Piękny ogród!
Jestem zdumiona, że w tak młodym wieku potrafiłeś stworzyć takie miejsce. Mam nadzieję, że jesteś z siebie dumny Pozdrawiam cieplutko.
ewa004 11:03, 02 lis 2015

Ja tez przycięłam teraz winogron ,pierwszy raz o tej porze ,zawsze cięłam wczesna wiosna .
Zobaczymy jaki będzie efekt
iwka 11:21, 02 lis 2015

Piękna jesień u Ciebie Karolu pozdrawiam
Karol99 20:30, 02 lis 2015

lojalna_ napisał(a)

Kolory Karolu u Ciebie zarowkowe pięknie ale roboty czytam masz sporo

Niestety dużo. Ostatnio zobaczyłem ze tuje zaczęły marnieć przy brzozach. Systematycznie je podlewalem od wiosny i co dwa dni latałem z wężem a rezultatów żadnych, wręcz jest gorzej niż parę lat temu. Przykro mi jest ze mimo dbania rośliny usychaja. Nie wiem co teraz zrobię. Myślałem o żywopłocie z świerkow serbskich, szkoda mi tylko czasu.. mogłem od razu je posadzić.