Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

Karol99 10:05, 28 lut 2016

AsiaK_Z napisał(a)

w okolicy zera. Mam nadzieję, że to ostatni śnieg tej zimy...

Oj ja też mam taką nadzieję.. Oby do mnie nie dotarł
Jana 18:06, 28 lut 2016

Karol99 napisał(a)
No to świetnie, wiosna pełna parą.

Ja dzisiaj poszerzalem rabate.
a gdzie fotorelacja? się pytam? poszerzałeś tą o której ostatnio myślałeś?ja też muszę ale nie lubię zdzierać darni (wolno mi to idzie), może znasz znasz sposób na przyśpieszenie tej mozolnej pracy?
Karol99 18:13, 28 lut 2016

Tamtą rabatę poszerzałem w tamtym tygodniu. Wczoraj jeszcze inną, mieliśmy nic nie robić ale znowu coś nas natchnęło, nawet już obwódkę ma.
Posadziłem tam własnoręcznie ukorzenione trzmieliny Emerald Gold.

Ja darni tez nie lubie ściągać, robie to widłami i chyba najlepiej idzie.
Joanna___ 20:37, 28 lut 2016

Karol,ja się wzięłam na sposób i jak coś sieję to w wielodoniczki.Stipę tak mam.Łatwo się potem wyciąga takie przekorzenione "kosteczki" i nic nie uszkadza.Jeszcze nie wiem kiedy ale od razu z wielodoniczek pójdzie po gruntu.A póki co moja stipa i tak mnie denerwuje,bo przy podlewaniu niektóre się kładą i już nie podnoszą.Jest strasznie delikatna,siana 9 lutego,jeszcze się nie dzieli.
anbu 20:47, 28 lut 2016

Witaj Karolu
Karol99 20:50, 28 lut 2016

Joanna___ napisał(a)
Karol,ja się wzięłam na sposób i jak coś sieję to w wielodoniczki.Stipę tak mam.Łatwo się potem wyciąga takie przekorzenione "kosteczki" i nic nie uszkadza.Jeszcze nie wiem kiedy ale od razu z wielodoniczek pójdzie po gruntu.A póki co moja stipa i tak mnie denerwuje,bo przy podlewaniu niektóre się kładą i już nie podnoszą.Jest strasznie delikatna,siana 9 lutego,jeszcze się nie dzieli.

Właśnie dzisiaj myślałem o podobnym sposobie. Moja tez mnie trochę denerwuję bo fakt pokłada się i nie ma jak za bardzo jej podlewać. Boję się cały czas o to pikowanie. Moja była siana 9 lutego, też się jeszcze nie dzieli więc czekam.
Karol99 20:50, 28 lut 2016

anbu napisał(a)
Witaj Karolu

Witam
Katkak 20:56, 28 lut 2016

Karol99 napisał(a)

Właśnie dzisiaj myślałem o podobnym sposobie. Moja tez mnie trochę denerwuję bo fakt pokłada się i nie ma jak za bardzo jej podlewać. Boję się cały czas o to pikowanie. Moja była siana 9 lutego, też się jeszcze nie dzieli więc czekam.

Ja delikatnie podlewam za pomocą zraszacza.
Karol99 21:09, 28 lut 2016

Ja też tak robie, jednak mimo tego trochę się pokłada.. ale na szczescie potem wstaje.
Makao_J 21:18, 28 lut 2016

Hej Karol. Przeglądam wszystkie relacje z Gardenii więc nie jestem na bieżąco u Ciebie ale macham i pozdrawiam