Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

Mirka 15:46, 02 mar 2016

Karol99 napisał(a)
Tawułki dla Dominiki:
To jest tawuła japońska "Golden Princess"
Karol co to za trawa mam podobną.Czy u ciebie rozrasta się przez rozłogi?Kulki super .
Karol99 15:58, 02 mar 2016

Tak, rozrasta się dosyć mnocno. To mozga trzcinowa "Picta".
Kacha123 16:05, 02 mar 2016

Karol, śliczne te Twoje tawuły! Jak często je przycinasz, że tworzą takie ładne kulki?
mira 16:32, 02 mar 2016

Karol99 napisał(a)

To świetnie. Ja mam też zwykłe, biała i różowa. A to prawda że jeżówka żyje tylko 3-4 lata?

Bolesna prawda.
Dlatego warto umieć je rozmnażać, ja jeszcze nie umię o i podobno te podstawowe białe i różowe tylko się udają .
Karol podziwiam Twoje parapetowe zasiewy - super ja też mam ale jeszcze nic nie pikowalam. Ja codzień kręcę pudełkami żeby do słońca się nie wyciągały.

pozdrawiam
Karol99 16:34, 02 mar 2016

mira napisał(a)

Bolesna prawda.
Dlatego warto umieć je rozmnażać, ja jeszcze nie umię o i podobno te podstawowe białe i różowe tylko się udają .
Karol podziwiam Twoje parapetowe zasiewy - super ja też mam ale jeszcze nic nie pikowalam. Ja codzień kręcę pudełkami żeby do słońca się nie wyciągały.

pozdrawiam

No cóż szkoda Najwyżej będę siać..

Cieszę się, że podobają Ci się moje wysiewy. Przyznam szczerze, że nie liczyłem na nic specjalnego bo to był mój pierwszy raz. No ale udało sie, nawet bardzo.
Karol99 16:36, 02 mar 2016

Kacha123 napisał(a)
Karol, śliczne te Twoje tawuły! Jak często je przycinasz, że tworzą takie ładne kulki?

Dziękuje.

Przycinam dwa razy w roku. Pierwszy raz na wiosnę, potem po przekwitnięciu czyli gdzieś pod koniec lipca. Przyznam, że denerwuje mnie czasami ich nierówny pokrój jak puszczają gałązki kwiatowe, ale jednak kwiatów nie umiem ich pozbawić..
Za ładne są
paulina_ns 17:50, 02 mar 2016

Karol99 napisał(a)

Dziękuje.

Przycinam dwa razy w roku. Pierwszy raz na wiosnę, potem po przekwitnięciu czyli gdzieś pod koniec lipca. Przyznam, że denerwuje mnie czasami ich nierówny pokrój jak puszczają gałązki kwiatowe, ale jednak kwiatów nie umiem ich pozbawić..
Za ładne są

Karolu czyli za ok miesiąc tawuły się ścina? Jak mają już listki, czy jak są jeszcze łyse? Całkiem na krótko, czy tylko troszkę?
gobasia 17:59, 02 mar 2016

Tawułki ,już przycięłam...czyżby za wcześnie? ,ale już puszczają pączki
Karol99 18:00, 02 mar 2016

paulina_ns napisał(a)

Karolu czyli za ok miesiąc tawuły się ścina? Jak mają już listki, czy jak są jeszcze łyse? Całkiem na krótko, czy tylko troszkę?

Nie za miesiąc, już niedługo. Ja chyba przyntnę juz w ten weekend bo pogoda sprzyja. Lepiej żeby nie miały listków. Tniesz jak chcesz, ja na obwodów nie ścinam radykalnie tylko wyrównuje. Ale jak rosną samodzielnie to mogą być krótko przyciete.
gobasia 18:00, 02 mar 2016

Karol99 napisał(a)
Tak, rozrasta się dosyć mnocno. To mozga trzcinowa "Picta".
ograniczasz ją czyms,