Karol super masz obwódkę z Princesek Właśnie taką chcę u siebie. Obcięłam gałązki i próbuję ukorzenić w ziemi. Mam nadzieję, że się uda. Przesyłka jeszcze nie dotarła
I ja mam kilka tawuł, odmian nie znam, bo to krzaczki kupione z działką. Ale mam podobną do van Houtt`a ale to chyba tawuła Grefsheim`a. Strzygę ją po kwitnieniu na kulkę, podobnie jak i różowe Mają się świetnie, jedna mają już po 15 lat a inne i chyba ze 20
I ja tez mam zwykłe jeżówki, są bardziej trwałe i ściągają więcej motyli. Posadziłam je w tamtym roku z trzcinnikiem K.F w placach. Liczę że po 2-3 latach będzie ta para ładnie wyglądać
Aniu ja też wczoraj ścielam kilka gałązek i wsadzilam do doniczki, może akurat nam się uda
Widziałem kiedyś takie zestawienie na pinterescie. Bardzo ładnie to wygląda, szczególnie jak trzcinnik kwitnie.
Życzę powodzenia. Jaką dałaś ziemię? Normalną?
No i owszem, tym się właśnie zainspirowałam czyniąc tak
Karolu taka do kwiatów czarna może być? Mam je jakoś okryć w razie mrozów? Trzymam je obecnie przy tarasie.
Najlepiej zwykła ogrodowa. Najdłużej trzyma wilgoć. Torfowa jest niedobra, bardzo szybko przesycha i jest zbyt lekka. Nie polecam jej, w takiej nie ukorzenily mi się hortensje. W zwykłej owszem.