Karol ja miałam posadzone swierki zwykłe miedzy brzozami i niestety slabo rosły.Bez systematycznego podlewania tuja nie da rady z brzozą.Brzoza ma płytki i rozległy system korzeniowy.
Ja podlewam systematycznie, u mnie nie będzie z tym problemu, mój sąsiad ma świerki przy brozach i dobrze sobie radzą, wiec pomyślałem o nich.. Może Danusi się zapytam.
Ja moją stipę już od ponad tygodnia trzymam na dworzu (regał-szklarnia na zadaszonym tarasie) - w domu mi się kładła a tu stoi na baczność.
Może Twoja dzięki trzymaniu w domu szybciej podrośnie - moja troszkę stoi w miejscu teraz, ale przynajmniej w domu mam więcej miejsca
Dobry pomysł z trzymaniem jej na zewnątrz, ja niestety nie mam żadnej szklarni i musi stać u mnie w domu. Za rok na pewno mniej będę wysiewac, bo oprócz stipy mam jeszcze wiele na parapetach..
Ale ładnie już u Ciebie Karolu, bardzo lubię hiacynty są śliczne, siewki tez masz już fajne ja stipe wysiałam w styczniu i tez już ładnie przybiera na objętości. Widać, że masz rękę do kwiatów nawet nasiona berberysów Ci rosną, gratuluję cierpliwości