Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

Karol99 09:05, 11 kwi 2016

Ja tez, trochę tego będzie.
Mirka 09:10, 11 kwi 2016

Karol99 napisał(a)
Szukam kogoś kto ma u siebie brzozy w ogrodzie. Mianowicie mam ten problem, że tuje mimo podlewania zrobiły się dziwne, albo pomarzły albo faktycznie to z braku wody. Jeżeli byłaby to 2 opcja to musze je wymienić bo tego podlewania jest za wiele a i tak efektów nie przynosi. Czy świerki serbskie dadzą sobie radę? Macie jakieś inne propozycje? Szukam czegoś iglastego.

Nie chce zapeszać ale w razie czego...
Karol ja miałam posadzone swierki zwykłe miedzy brzozami i niestety slabo rosły.Bez systematycznego podlewania tuja nie da rady z brzozą.Brzoza ma płytki i rozległy system korzeniowy.
Karol99 09:21, 11 kwi 2016

Mirka napisał(a)
Karol ja miałam posadzone swierki zwykłe miedzy brzozami i niestety slabo rosły.Bez systematycznego podlewania tuja nie da rady z brzozą.Brzoza ma płytki i rozległy system korzeniowy.

Ja podlewam systematycznie, u mnie nie będzie z tym problemu, mój sąsiad ma świerki przy brozach i dobrze sobie radzą, wiec pomyślałem o nich.. Może Danusi się zapytam.
zoja 09:21, 11 kwi 2016

Karol99 napisał(a)

Jeszcze nie hartuje, czytałem że dopiero dwa tygodnie- tydzień przed wsadzeniem.

Ja moją stipę już od ponad tygodnia trzymam na dworzu (regał-szklarnia na zadaszonym tarasie) - w domu mi się kładła a tu stoi na baczność.
Może Twoja dzięki trzymaniu w domu szybciej podrośnie - moja troszkę stoi w miejscu teraz, ale przynajmniej w domu mam więcej miejsca
Karol99 09:23, 11 kwi 2016

zoja napisał(a)

Ja moją stipę już od ponad tygodnia trzymam na dworzu (regał-szklarnia na zadaszonym tarasie) - w domu mi się kładła a tu stoi na baczność.
Może Twoja dzięki trzymaniu w domu szybciej podrośnie - moja troszkę stoi w miejscu teraz, ale przynajmniej w domu mam więcej miejsca

Dobry pomysł z trzymaniem jej na zewnątrz, ja niestety nie mam żadnej szklarni i musi stać u mnie w domu. Za rok na pewno mniej będę wysiewac, bo oprócz stipy mam jeszcze wiele na parapetach..
Mira104 09:39, 11 kwi 2016

Ale ładnie już u Ciebie Karolu, bardzo lubię hiacynty są śliczne, siewki tez masz już fajne ja stipe wysiałam w styczniu i tez już ładnie przybiera na objętości. Widać, że masz rękę do kwiatów nawet nasiona berberysów Ci rosną, gratuluję cierpliwości
Karol99 09:43, 11 kwi 2016

Mira104 napisał(a)
Ale ładnie już u Ciebie Karolu, bardzo lubię hiacynty są śliczne, siewki tez masz już fajne ja stipe wysiałam w styczniu i tez już ładnie przybiera na objętości. Widać, że masz rękę do kwiatów nawet nasiona berberysów Ci rosną, gratuluję cierpliwości

Dziękuję bardzo.

Hiacynty tez bardzo lubię i dodatkowo pięknie pachną. Chyba dosadze na jesieni jeszcze trochę.

Berberysy z nasionka będę miał już 2 raz, zeszłoroczne juz posadzone na obwódkę.
Katkak 09:53, 11 kwi 2016

Karol pokaże Ci potem koje wtipy, alemówię Ci, marność nad marnościami. Nie wiem co zrobiłam źle .
Karol99 10:11, 11 kwi 2016

Może spróbuję coś doradzić.
Katkak 16:30, 11 kwi 2016

Karol u mnie na ostatniej stronie, zerkniesz?