Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

miskka 13:05, 05 lip 2016

A właśnie ja mam Goldflame. Śliczna jest wiosną, trochę limonka, trochę płomienne czerwone języczki (stąd nazwa). Ale teraz wpadła w brudną zieleń. I tylko teraz mi się nie podoba. Zależy mi na Golden Princess.
Karol99 13:07, 05 lip 2016

Golden Princess praktycznie cały czas utrzymuje złociste zabarwienie. Goldflame jest śliczna wiosną, ale po kwitnieniu faktycznie odstaje. Tez mam ją u siebie.
miskka 13:08, 05 lip 2016

Karol, a propos odmienności. Ty jesteś jeszcze dzieciak więc tym bardziej odstajesz od rówieśników. A wiele z nas ma takie coś w dorosłym życiu Ja nie mam o czym z koleżankami w pracy gadać. One tylko ciuszki, zakupy itp. Trochę lepiej mam po sąsiedzku, ale to też nie to, bo większość aż tak nie świruje
Odmieńcy z nas. Dlatego tyle czasu na Ogrodowisku spędzam. Lubię w Twoim ogrodzie siedzieć bo też ciągle coś robisz
miskka 13:10, 05 lip 2016

Mam nadzieje że na wiosnę ostatecznie Golden Proncess u mnie zawita. Najbardziej mi sie podoba.
Karol99 13:30, 05 lip 2016

miskka napisał(a)
Karol, a propos odmienności. Ty jesteś jeszcze dzieciak więc tym bardziej odstajesz od rówieśników. A wiele z nas ma takie coś w dorosłym życiu Ja nie mam o czym z koleżankami w pracy gadać. One tylko ciuszki, zakupy itp. Trochę lepiej mam po sąsiedzku, ale to też nie to, bo większość aż tak nie świruje
Odmieńcy z nas. Dlatego tyle czasu na Ogrodowisku spędzam. Lubię w Twoim ogrodzie siedzieć bo też ciągle coś robisz

No tak, masz rację. U mnie w okolicy też nie ma za bardzo z kim pogadać, nawet ze starszymi. Sąsiedzi niby coś tam robią w ogrodzie ale nie na taką skalę jak my tutaj na forum. Też bardzo lubię zaglądać na Ogrodowisko, nie ma dnia, żebym tu nie zglądał. Nie znam lepszego forum.
Bardzo lubię jak do mnie zaglądasz.
Karol99 13:32, 05 lip 2016

miskka napisał(a)
Mam nadzieje że na wiosnę ostatecznie Golden Proncess u mnie zawita. Najbardziej mi sie podoba.

A planujesz ją zakupić? Najlepiej z gołym korzeniem wiosną lub jesienią, ceny wtedy wahają się od 2 do 3 złotych. A teraz taki krzaczek kosztuje w okazyjnej cenie 7 zł,a w szkółkach nawet 12 złotych. Masakra jakaś.
miskka 13:41, 05 lip 2016

Ni właśnie na wiosnę miałam inne wydatki i nie kupiłam, ale chyba się pochoruję jak ich nie będę mieć
No i może wreszcie jakieś klony mi sie uda Albo Amanogawy
Marga 13:44, 05 lip 2016

Karol99 napisał(a)

A planujesz ją zakupić? Najlepiej z gołym korzeniem wiosną lub jesienią, ceny wtedy wahają się od 2 do 3 złotych. A teraz taki krzaczek kosztuje w okazyjnej cenie 7 zł,a w szkółkach nawet 12 złotych. Masakra jakaś.

Tylko, że u mnie nie ma z gołym korzeniem . Kupiłam tydzień temu 10szt Goldmound właśnie po 7 zł I na tym koniec, bo od teraz postanowiłam je rozmnażać wg. Twojej instrukcji.
Podoba mi się Twoja rabata z kosodrzewiną
Karol99 13:46, 05 lip 2016

miskka napisał(a)
Ni właśnie na wiosnę miałam inne wydatki i nie kupiłam, ale chyba się pochoruję jak ich nie będę mieć
No i może wreszcie jakieś klony mi sie uda Albo Amanogawy

No to najlepiej już bez liści, co najmniej połowę zaoszczędzisz.
Klony popieram!) Ale wiesz, ja to maniak ich jestem
Karol99 13:47, 05 lip 2016

Marga napisał(a)

Tylko, że u mnie nie ma z gołym korzeniem . Kupiłam tydzień temu 10szt Goldmound właśnie po 7 zł I na tym koniec, bo od teraz postanowiłam je rozmnażać wg. Twojej instrukcji.
Podoba mi się Twoja rabata z kosodrzewiną

To nie dobrze, u mnie na szczęscie jest ale w sumie tylko jedno stoisko. Zawsze tam się zaopatruję, bo krzewów ma do wyboru do koloru. Gorzej z drzewami. Życzę udanego rozmnażania.

Dzieki.