Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

violka171 22:34, 21 wrz 2016

HM...wiesz ja swoje posadziłam by związały skarpe niską by sie nie osuwała zimia,tam wody było bardzo mało a wystawione na całodzienne promienie słoneczne wiosną i wiatr hm ....ot zagwozdka ,poszukam w goglach może cos wyszukam "mądrego"
do nastepnego miłego Karolu
miskka 07:04, 22 wrz 2016

Karol99 napisał(a)

To te z Auchan?

Tak, te. Padły 2 z 5... Ale dopiero teraz. Nie wiem czym to spowodowane. Mam w tamtym miejscu masę dziur po nornicach, może to przez nie. Tam rosną też goździki i jeden też padł. To chyba tamto miejsce jest, albo źle nawodnione (na lekkim podwyższeniu) albo te nornice.
katel 19:52, 22 wrz 2016

Wrzosy z brzozami wyglądają świetnie! Tylko jak zakwasisz ziemię to czy nie zaszkodzi to brzozom? Właśnie i ja mam brzozę młodziutką do podsadzenia i się zastanawiam czym podsadzić
Karol99 21:55, 24 wrz 2016

violka171 napisał(a)
HM...wiesz ja swoje posadziłam by związały skarpe niską by sie nie osuwała zimia,tam wody było bardzo mało a wystawione na całodzienne promienie słoneczne wiosną i wiatr hm ....ot zagwozdka ,poszukam w goglach może cos wyszukam "mądrego"
do nastepnego miłego Karolu

Liliowce to twarde sztuki, jak się przyjmą to chyba nic im nie zaszkodzi.
Karol99 21:56, 24 wrz 2016

miskka napisał(a)

Tak, te. Padły 2 z 5... Ale dopiero teraz. Nie wiem czym to spowodowane. Mam w tamtym miejscu masę dziur po nornicach, może to przez nie. Tam rosną też goździki i jeden też padł. To chyba tamto miejsce jest, albo źle nawodnione (na lekkim podwyższeniu) albo te nornice.

Dziwne.. możliwe ze to sprawa wody. Moje chyba się przyjęły. Ładnie wyglądają, no ale zobaczymy wiosną.
Karol99 21:57, 24 wrz 2016

katel napisał(a)
Wrzosy z brzozami wyglądają świetnie! Tylko jak zakwasisz ziemię to czy nie zaszkodzi to brzozom? Właśnie i ja mam brzozę młodziutką do podsadzenia i się zastanawiam czym podsadzić

Brzozom to nie zaszkodzi. One tolerują kwaśna glebę. Przecież takie kompozycje sama natura tworzy.
katel 23:27, 24 wrz 2016

Dzięki! Dobrze wiedzieć
HanaK 11:57, 29 wrz 2016

Karolu, ile lat mają Twoje miskanty ? Są już fajnie zagęszczone, super wyglądają z brzozami w tle

Karol99 napisał(a)
Teraz w ogrodzie królują miskanty..
Dominika11 12:03, 29 wrz 2016

Karolu przegladnełam fotki - cccccuuuuuuuuuuuudddddnnnnniiiieeeeeeeee
Karol99 20:44, 29 wrz 2016

HanaK napisał(a)
Karolu, ile lat mają Twoje miskanty ? Są już fajnie zagęszczone, super wyglądają z brzozami w tle

Moje miskanty mają 3 lata, baaardzo szybko rosną. Kępy osiągnęły juz znaczne rozmiary.