Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy » Edycja postu

Do raju daleko - u Ewy

Wafel 23:23, 16 lip 2025

Podrzuciłam Ewie tawułę i wyszła z tego fotorelacja Generalnie jakby ktoś nas z zewnątrz obserwował, to by sobie pomyślał, że jak wariatki latamy w tym deszczu w płaszczu przeciwdeszczowym i z parasolem a jedna jeszcze zdjęcia w biegu robi... Aż cud, że bez słońca te zdjęcia całkiem do rzeczy wyszły, kolorki bynajmniej widać
Ewa chyba mnie nie pogoni za tą ilość zdjęć
Magara 23:29, 16 lip 2025

Kordina napisał(a)
Wafelku dzięki za świetną fotorelację i tu się powtórzę - zawsze mnie zdumiewa sposób patrzenia na znany mi ogród, prawie jak inny

Podpisuję się pod tym

Ewa, cudnie, kolorowo masz
Ewa777 00:41, 17 lip 2025

Wafel napisał(a)
Podrzuciłam Ewie tawułę i wyszła z tego fotorelacja Generalnie jakby ktoś nas z zewnątrz obserwował, to by sobie pomyślał, że jak wariatki latamy w tym deszczu w płaszczu przeciwdeszczowym i z parasolem a jedna jeszcze zdjęcia w biegu robi... Aż cud, że bez słońca te zdjęcia całkiem do rzeczy wyszły, kolorki bynajmniej widać
Ewa chyba mnie nie pogoni za tą ilość zdjęć

Asiu, bardzo dziękuję Ci za odwiedziny i tawułę. Było mi bardzo miło. Mimo deszczowej pogody spotkanie się udało, chociaż było przy tym dużo biegania Aż niemożliwe, że tyle zdjęć udało Ci się zrobić. Bardzo ciekawe ujęcia i nawet nie widać, że to w deszczu
Ewa777 00:48, 17 lip 2025

Polon napisał(a)

Japonia???
Świetne ujęcie, to drzewko z kratką i lekko pogodowym dachem w tle
Eternal zjawiskowy, naoglądam się pięknych ogrodów i później wszystko by się chciało u siebie widzieć

Lilak ładny, jak wysoko szczepiony? Mam nadzieję, że zapach Cię nie zawiedzie. Czytam, że Tar też potwierdza, że pachnie

Czy lampa na tarasie widoczna na jednym ze zdjęć to oświetlenie, czy jakaś inna funkcja?

Wysokość szczepienia od ziemi do miejsca szczepienia 75 cm. Na kwiaty musze poczekać bardzo cierpliwie, bo jeszcze nie ma nawet pąków.

To co widać na tarsie to promiennik podczerwieni, służy do ogrzewania na tarasie.
Ewa777 00:53, 17 lip 2025

Makao napisał(a)
Oj Ewcia tych hortensji ogrodowych to zazdraszam. Jakież one piękne wszystkie. I takie kolorowe. A te liście takie ciemnozielone grube. Bardzo, bardzo mi się podobają. Może kiedyś i mi uda się jakąś udomowić i dopasować warunki bo zawsze mi przemarzają i nie kwitną.

Buczek fajnie ponapinany pasuje do tej chińskiej altany mega.

Weź mi przypomnij co to za drzewko limonkowo obrzeżne. Jakiś dereń?

Ogrodowe hortensje teraz zaczynają pięknie wyglądać, bo już pokazują swoje kolory. W tym roku będzie wyjątkowo pięknie, bo żadna nie przemarzła i wszystkie kwitną. Możesz spróbować z hortensją posadzoną w donicy. Mam kilka i dobrze sobie radzą. Ławiej donicę schować, gdy przyjdą mrozy.

Wszystkie niwaki i bonsai formuje mój mąż.

Asia już mnie ubiegła Potwierdzam to dereń Cherokee Sunset.

Ewa777 00:55, 17 lip 2025

Bozenko, Aniu i Magaro, fajnie, że zajrzałyście. Mogłyście zobaczyć relację Asi. Zawsze to inne spojrzenie na ogród. Mnie to też ciekawi, jak ktoś inny widzi mój ogród.
Wafel 08:56, 17 lip 2025

Ja też dziękuję za spotkanie a robienie zdjęć w tak pięknym ogrodzie to czysta przyjemność, nie mogłam sobie odpuścić Muszę kiedyś wpaść jak będą kwitły azalie przy domku japońskim, bo ciągle je mylę u ciebie z bukszpanem
Kordina 09:14, 17 lip 2025

I jeszcze ten ptaszon (paw?) z kaboszonami też fajny
TAR 10:19, 17 lip 2025

Bylam u Ewy i jej ogrodek jest magiczny, mały ale ma tyle roslin i naprawde nie wiem jak Ewa to upchala. Hortensje ma boskie. O bonsai nie wspomne, buczek nabral ladnie masy. Ewy mąz jest bardzo utalentowany i swietnie mu wychodzi formowanie roslin.
Ewa mam nadzieje, ze niedlugo sie spotkamy tylko brakuje mi mocno weekendow. To jest cos niemozliwego, notoryczny niedoczas.
Ale 26 lipca ogrod A. Hubeny Żukowskiej jest otwarty moze tam sie wszystkie spotkamy?
Miskantowo 11:00, 17 lip 2025

Wafel napisał(a)

To klon Shirasawy?