Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy » Edycja postu

Do raju daleko - u Ewy

Miskantowo 11:01, 17 lip 2025

Ewo, ależ u Ciebie jest kolorowo.
Przepięknie
Ewa777 11:05, 17 lip 2025

Wafel napisał(a)
Ja też dziękuję za spotkanie a robienie zdjęć w tak pięknym ogrodzie to czysta przyjemność, nie mogłam sobie odpuścić Muszę kiedyś wpaść jak będą kwitły azalie przy domku japońskim, bo ciągle je mylę u ciebie z bukszpanem

Asiu, masz tak blisko, że możesz wpadać na kwitnienie poszczególnych kwiatów Teraz przydałoby się spotkanie w słonku
Ewa777 11:10, 17 lip 2025

Kordina napisał(a)
I jeszcze ten ptaszon (paw?) z kaboszonami też fajny

Dzięki Mam dwa pawie. To sa jedyne dodatki-ozdoby w moim ogrodzie.
Ewa777 11:32, 17 lip 2025

TAR napisał(a)
Bylam u Ewy i jej ogrodek jest magiczny, mały ale ma tyle roslin i naprawde nie wiem jak Ewa to upchala. Hortensje ma boskie. O bonsai nie wspomne, buczek nabral ladnie masy. Ewy mąz jest bardzo utalentowany i swietnie mu wychodzi formowanie roslin.
Ewa mam nadzieje, ze niedlugo sie spotkamy tylko brakuje mi mocno weekendow. To jest cos niemozliwego, notoryczny niedoczas.
Ale 26 lipca ogrod A. Hubeny Żukowskiej jest otwarty moze tam sie wszystkie spotkamy?

Tarciu, tyle pochwał, że aż sie czrewienię
Jak by Ci pasowało, to możemy też spotkać się w tygodniu (z braku weekendów).
26 lipca jak najbardziej mi pasuje. Zbierzmy się i spotkajmy. Kto może być?
Ogród jest otwarty od 11.00 do 15.00. O której jest oprowadzanie?
Ewa777 11:33, 17 lip 2025

Miskantowo napisał(a)

To klon Shirasawy?

Tak. Dobrze go wypatrzyłaś
TAR 12:26, 17 lip 2025

Oprowadzanie o 13-tej, ja i tak wczesniej nie dotre, bo rano jade do fryzjera, w koncu udalo sie nam zgrac z moja pania fryzjeka, ze 3 godziny posiedze. Ale ja mam z domu chwile by tam dojechac, rzut beretem
anabuko1 12:32, 17 lip 2025

Wafel napisał(a)
Piękno róż przejęły niezaprzeczalnie w tym momencie hortensje ogrodowe, choć róż, Ewa ma też bardzo dużo, część już przycięta.

No pięknie.
Na dłużej zatrzymałam się i podziwiam ten 2 widoczek.
Cudnie masz Ewo. Zawsze lubię do ciebie zaglądać i podziwiać twój ogród.
Mam wrażenie ,że u ciebie jest wszystko przemyślane a rośliny też posłusznie i pięknie rosną.
nicol21 13:04, 17 lip 2025

Piękne te hortensje Ewa masz. Mają takie nietypowe kwiaty.
Ja trochę się zraziłam tych ich wiosnennym przemarzaniem. U kogoś ukradłam szczepkę z tych co kwitną na tegorocznym pędzie... kolor jasno różowy, ale średnio coś mi pasuje. Muszę jakoś ich kolor wzmocnić
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Joku 19:56, 17 lip 2025

Wafel napisał(a)

Poszerzona rabata z Eternalem z każdej strony prezentuje się okazale a z tarasu to już miodzio

Potwierdzam to co Asia napisała o ogrodzie Ewy bo miałam przyjemność być w nim kilka razy. Asiu, dziękuję za relację.
Cytuję zdjęcia wybiórczo bo zainteresowała mnie hortensja o zielonych kwiatach. Ewa, znasz jej nazwę?
Widok z tarasu cudowny, ilość doniczek wyraźnie się powiększyła . Eternal kolorystycznie zgrał się z resztą rabaty hortensjowo - różano - begoniowej.
Taras pięknie wykończony.