Moja córka lubi takie robione ozdoby, więc wszystko było robione na jej zamówienie Mam jeszcze kilka pomysłów, które zrealizuję, gdy będę miała więcej czasu Na razie muszę skończyć sweter.
Artystką bym się nie nazwała, ale lubię wykonywać różne prace artystyczne: robię kartki świąteczne i urodzinowe, dziergam na szydełku i na drutach. Kiedyś też haftowałam obrazki.
Ewuniu, w ogrodzie już wiosennie, cudne ciemierniki, coraz bardziej je lubię . Magnolie zbierają się do kwitnienia, oby tylko poranne przymrozki im nie zaszkodziły.
Piękne kolczyki, do takiego zajęcia potrzeba dokładności i cierpliwości, dawno temu wyszywałam krzyżykami obrazki, parę rzeczy zrobiłam na drutach, ale to już przeszłość, więc podziwiam.
Śliczności te kolczyki Nie wiedziałam, że robisz na drutach. Ja próbuję (z fatalnym skutkiem!) zgłębić technikę entrelac, wzór koszykowy, znasz? Chyba odpuszczę, zła jestem na siebie, głąbem w robieniu na drutach nigdy nie byłam, do teraz!
Poszukaj sobie na youtube kursu entrelakowego zrobionego lata temu przez Intensywnie Kreatywną.
Bardzo był dokładny i tłumaczony krok po kroku, łopatologicznie.