Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

Zielona 19:22, 11 lis 2015

katiaxx napisał(a)

Ciągle zadziwi mnie Marto pojemność Twojej pamięci i wiedza właśnie dziś myślałam po co te chochoły - poza wyglądem - i wszystko jasne

Może to jakaś choroba? Ostatnio podczas rozmowy z nowo poznaną Osobą, po wypowiedzeniu przeze mnie dosłownie czterech zdań, usłyszałam pytanie: "Przepraszam, ale chyba jesteś perfekcjonistką?".
I... to nie był komplement, bo tekst komentował moją chorobliwą potrzebę robienia wszystkiego na 200% i wiecznego oceniania własnych działań jako niewystarczających. Tak mam. Ale czasem mogę się przydać, więc... polecam się
waldek727 19:24, 11 lis 2015

Zielona napisała:
Masz talent do znajdowania sobie oryginalnych avatarków. Lubię je wszystkie, bo są nieoczywiste.

A Twój pierwszy był oczywisty i najładniejszy.
Nie. Chyba drugi. Sam już się pogubiłem.
Zielona 19:27, 11 lis 2015

jazzy napisał(a)
A czy rozplenice też trzeba wiązać? Wiem, że Toszka je ścina w kulkę jak zaczynają tracić koty

W ubiegłym roku związałam rozplenice. Na początku wyglądały fajnie, ale rzeczywiście po jakimś czasie koty fruwały po całym ogrodzie, a chochoł wyglądał jak oskalpowany. Ponadto w sezonie miałam srylion siewek rozplenic. Myślę, że rada Toszki jest rozsądna, bo pozwala uniknąć niekontrolowanego samosiewu. Nie wiem tylko, czy odpowiednio wysokie ścięcie zabezpiecza przed wygniciem...? Wyobraź sobie topiącą się czapę śniegu wpływającą wprost w kępę, a potem nagły mróz... Tutaj moja wiedza się kończy, a działa wyłącznie wyobraźnia. Ale... dzięki Tobie obetnę przynajmniej koty Jeśli znajdę czas...
Zielona 19:29, 11 lis 2015

waldek727 napisał(a)
Zielona napisała:

A Twój pierwszy był oczywisty i najładniejszy.
Nie. Chyba drugi. Sam już się pogubiłem.

Dziękuję, ale jednak nie lubiłam swojego wzroku
Zielona 19:30, 11 lis 2015

Ups... Wybacz, Martucha, rozpanoszyłam się
Buziak i... też czekam na takiego Mikołaja...
Jagodaa 20:01, 11 lis 2015

O trawach wiem tyle, że wiązanie zabezpiecza przed przemarzaniem. Dodatkowo kiedyś spotkałam się z opinią, że po ścięciu do tych pustych "rurek" wpływa woda i też służy to wymarzaniu.

U mnie o mały włos nie spowodowałam gnicia rozplenic przez długie pozostawienie kopczyka ochronnego z kory wokół nich.
jazzy 00:07, 13 lis 2015

Ewa777 napisał(a)
Jakie wielgachne graby Super będą się prezentować w ogrodzie

Dzięki Ewcia Dziś posadziliśmy. Duże doły trzeba było wykopać
Eh, żeby tylko zdrowo rosły
jazzy 00:08, 13 lis 2015

Zielona napisał(a)

Masz talent do znajdowania sobie oryginalnych avatarków. Lubię je wszystkie, bo są nieoczywiste.

Muszę poszukać nowego
jazzy 00:11, 13 lis 2015

Zielona napisał(a)

... Nie wiem tylko, czy odpowiednio wysokie ścięcie zabezpiecza przed wygniciem...? Wyobraź sobie topiącą się czapę śniegu wpływającą wprost w kępę, a potem nagły mróz... Tutaj moja wiedza się kończy, a działa wyłącznie wyobraźnia. Ale... dzięki Tobie obetnę przynajmniej koty Jeśli znajdę czas...

Hm...
jazzy 00:14, 13 lis 2015

Zielona napisał(a)
Ups... Wybacz, Martucha, rozpanoszyłam się
Buziak i... też czekam na takiego Mikołaja...

Rozpanoszyłaś? Be my guest i rób to częściej