Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

mateuszmichn 01:34, 03 paź 2016

Ślicznie u ciebie wygląda to wejście na działkę, te trawy tworzą super klimat i te kulki w trawie, po prostu miód malina
anna_t 09:56, 03 paź 2016

jazzy napisał(a)

To właściwie nie jest poukładane, tylko porozrzucane Nie miałam tam żadnego konkretnego planu. Sadziłam tak aby w następnych sezonach podrośnięte rośliny zatarły granice między korą a żwirem. Teraz to wygląda zbyt geometrycznie, a tak nie powinno być Zwłaszcza, że są tam już kostki z cisa.
I tak, to pumilio. Obok hakone, liriope, carexy...

Marta a kostki pokazesz? jaka odmiane cisa kupiłaś i jak wysokie będą docelowo te kostki?
jazzy 10:21, 03 paź 2016

mateuszmichn napisał(a)
Ślicznie u ciebie wygląda to wejście na działkę, te trawy tworzą super klimat i te kulki w trawie, po prostu miód malina
Mówisz? Bardzo mi miło czytać takie słowa. Miskanty bardzo urosły, a pióropusze robią mega efekt. Każdy kto przechodzi, przystaje i patrzy
Tu u mnie na wsi to wręcz egzotyka
jazzy 10:27, 03 paź 2016

anna_t napisał(a)

Marta a kostki pokazesz? jaka odmiane cisa kupiłaś i jak wysokie będą docelowo te kostki?

Ja je dopiero będę kształtować na prostopadłościany. Tej wiosny posadziłam je w końcu w odpowiednim miejscu To są baccaty. Mają już ok. 1m. I na takiej wysokości będę je utrzymywać.
lojalna_ 10:41, 03 paź 2016

Martus Tys przykładem na to ze .... mimo ze ogrod piekny , pomysłowość i nietuzinkowości u Ciebie godne pochwał . to tak naprawde dobre słowo pisane , ocena pracy Twojej tak bardzo sa potrzebne i potrafia wyciagnac z czarnej dziury

Przepraszam ze Cie tsk wyciągnęłam za przykład ale dobro słowo ma moc i nie mylić z paplaniem ))

Pieknie zwiewnie i oryginalnie
anna_t 11:04, 03 paź 2016

jazzy napisał(a)

Ja je dopiero będę kształtować na prostopadłościany. Tej wiosny posadziłam je w końcu w odpowiednim miejscu To są baccaty. Mają już ok. 1m. I na takiej wysokości będę je utrzymywać.

ach na metr..myslalam że nizsze. Toszka mi pisała że baccaty tak do metra rosną i na te nizsze kostki co ja potrzebuje to repens lepszy ale ten znowu choroba trzy razy droższy :/
jazzy 11:09, 03 paź 2016

anna_t napisał(a)

ach na metr..myslalam że nizsze. Toszka mi pisała że baccaty tak do metra rosną i na te nizsze kostki co ja potrzebuje to repens lepszy ale ten znowu choroba trzy razy droższy :/

Ja mam żywopłot z baccaty 10m długi. Teraz po sierpniowym cięciu mają 1,5m wys.
A te moje prostopadłościany to będą takie mini ścianki
jazzy 11:11, 03 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Martus Tys przykładem na to ze .... mimo ze ogrod piekny , pomysłowość i nietuzinkowości u Ciebie godne pochwał . to tak naprawde dobre słowo pisane , ocena pracy Twojej tak bardzo sa potrzebne i potrafia wyciagnac z czarnej dziury

Przepraszam ze Cie tsk wyciągnęłam za przykład ale dobro słowo ma moc i nie mylić z paplaniem ))

Pieknie zwiewnie i oryginalnie

To prawda, dobre i szczere słowo działa cuda
anna_t 11:18, 03 paź 2016

jazzy napisał(a)

Ja mam żywopłot z baccaty 10m długi. Teraz po sierpniowym cięciu mają 1,5m wys.
A te moje prostopadłościany to będą takie mini ścianki

mini scianki...uhh te twoje pomysły
pewnie masz jakąś inspirke
Milka 11:21, 03 paź 2016

Milka napisał(a)

A ja uwielbiam te porozrzucane kule, szkoda, że u mnie juz nie da się tego skopiować. I gracki jak cudnie kwitną

Irenka, na pewno znajdziesz jeszcze jakieś miejsce na kulkowisko Te moje gracki kwitnące, to raczej nie gracki. Z Kamilą66 ustaliłyśmy, że to Silberspinne

Tez śliczne