Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony AZYL

Zielony AZYL

UlaB 19:11, 13 maj 2018

jona napisał(a)

Mi w tamtym roku też zjadły liście. Na dodatek jeszcze czepiały się liści róż. W tym roku na razie spokój . Są za to inne szkodniki, żeby nie było tak idealnie.

mospilan na nie dziala ale trzeba przypilnowac sam poczatek inwazji - potrafią w jedną noc zjesc pokazna połać orlika i gdzies znikają - dobrze ze orliki takszybkosie regeneruja
w tym roku wypatrzylam je bardzo szybko i od razu byl oprysk
paulina_ns 19:18, 13 maj 2018

Brzozy cudne będziesz zadowolona, ja mam jedną i kofffam ją cudny piesio
Kamcia 19:26, 13 maj 2018

Witaj, przespacerowalam sie po Twoim ogrodzie.

Ladny plot masz. Mnie tez czeka jego budowa.

Pozdrawiam
dominka 19:17, 14 maj 2018

UlaB napisał(a)

mospilan na nie dziala ale trzeba przypilnowac sam poczatek inwazji - potrafią w jedną noc zjesc pokazna połać orlika i gdzies znikają - dobrze ze orliki takszybkosie regeneruja
w tym roku wypatrzylam je bardzo szybko i od razu byl oprysk

Ula no właśnie szybkie są, u mnie też opędzlowały w dobę i poszły. Ale też oprysk poszedł. A orliki zaczynają kwitnąć
dominka 19:21, 14 maj 2018

paulina_ns napisał(a)
Brzozy cudne będziesz zadowolona, ja mam jedną i kofffam ją cudny piesio

Paulina miałam sadzić zwyklę, bo u nas wokół rosną. Ale ogrodowiskowa koleżanka - Moniś dziękuję- podpowiedziała mi doorenbosy i poczytałam o ich bielutkiej korze i już wiedziałam, że je kupię.

dominka 19:24, 14 maj 2018

Kamcia napisał(a)
Witaj, przespacerowalam sie po Twoim ogrodzie.

Ladny plot masz. Mnie tez czeka jego budowa.

Pozdrawiam

Kamcia dziękuję
Idę do Ciebie na spacer
paulina_ns 07:02, 15 maj 2018

dominka napisał(a)

Paulina miałam sadzić zwyklę, bo u nas wokół rosną. Ale ogrodowiskowa koleżanka - Moniś dziękuję- podpowiedziała mi doorenbosy i poczytałam o ich bielutkiej korze i już wiedziałam, że je kupię.

I dobrze zrobiłaś, mam też jedną zwykłą i doorenbos zdecydowanie dużo ładniejsza, ma bardziej wyprostowany pokrój u mnie idzie w górę nie na boki. No i ta jej biała kora...nic jej nie przebije
dominka 19:44, 15 maj 2018

Paulina upewniłaś mnie w zakupie. Dzięki!
Będę je sadziła co przęsło, czyli co 2,5 m. Nie za gęsto.
Mają dać cień i utworzyć ścianę zieloną. Po drugiej stronie mamy miejsce na grilowanie, a to zachodnia strona, więc słonko operuje do końca.
paulina_ns 21:25, 15 maj 2018

dominka napisał(a)
Paulina upewniłaś mnie w zakupie. Dzięki!
Będę je sadziła co przęsło, czyli co 2,5 m. Nie za gęsto.
Mają dać cień i utworzyć ścianę zieloną. Po drugiej stronie mamy miejsce na grilowanie, a to zachodnia strona, więc słonko operuje do końca.

Aga myślę,że taka odległość będzie ok, a wiesz,że dzisiaj zastanawiałam się czy nie dokupić jeszcze jednej i dać obok już rosnącej tylko u mnie Syn kurcze alergie na nie ma i tylko to mnie powstrzymuje, nie chce żeby się mordował spędzając czas w ogrodzie...
dominka 09:11, 16 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Aga myślę,że taka odległość będzie ok, a wiesz,że dzisiaj zastanawiałam się czy nie dokupić jeszcze jednej i dać obok już rosnącej tylko u mnie Syn kurcze alergie na nie ma i tylko to mnie powstrzymuje, nie chce żeby się mordował spędzając czas w ogrodzie...

Niby jedna dużej różnicy nie robi. Jak sąsiadka taka jak ja nasadzi ich więcej.....
Ale tak świadomie, wiedząc o alergii swojego dziecka to bym nie sadziła. W końcu ogród to ma być dla was Zielony AZYL