Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Ewkakonewka 08:56, 12 mar 2015

Napia napisał(a)
Ewka, doczłapałam się i składam spóźnione gratulacje!
Cały bukiet kwiatków dla Ciebie

Lubię je, lubię je, lubię je Dziękuję
Ewkakonewka 09:19, 12 mar 2015

Wysłałam wczoraj zapytanie do szkółki czy już mają w sprzedaży perovskią. Odpowiedzieli, że mają i zapraszają. Kusi mnie, żeby już jechać, ale czy to nie za wcześnie jeszcze na takie zakupy i sadzenie???
I dokładnie taka sama akcja z seslerią heufleriana. Zamawiać już? Jakieś mam mieszane uczucia, wczoraj bym nie miała bo było ciepło i słonecznie
rozark 10:31, 12 mar 2015

Marzec jest na cięcie a kwiecień na sadzenie tak pisali . Ja to co kupiłam na razie posadziłam do doniczek, potem będę przesadzać. A z właściwymi zakupami jeszcze czekam.
Ewkakonewka 11:42, 12 mar 2015

Sadzić jeszcze nie będę bo jeszcze miejsce nie przygotowane, tylko o sam zakup chodzi
rozark 13:29, 12 mar 2015

kupować można, szkółki już ruszyły, tylko się dowiedz czy zahartowane czy nie, bo jak tak to mogą stać na zewnątrz, a jak nie to w pomieszczeniu
lojalna_ 17:56, 12 mar 2015

Ja dzisiaj do gruntu sadziłam ciemierniki ....ziemia ok dobrze sie grzebie ale tez uwazam, ze kwiecien i jak pisze Danusia ciepła ziemia zeby sie dobrze roslinka ukorzeniła stopuj ,)
Kacha123 18:18, 12 mar 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Wysłałam wczoraj zapytanie do szkółki czy już mają w sprzedaży perovskią. Odpowiedzieli, że mają i zapraszają. Kusi mnie, żeby już jechać, ale czy to nie za wcześnie jeszcze na takie zakupy i sadzenie???
I dokładnie taka sama akcja z seslerią heufleriana. Zamawiać już? Jakieś mam mieszane uczucia, wczoraj bym nie miała bo było ciepło i słonecznie

Kusi Cię, kusi!
Ewkakonewka 19:12, 12 mar 2015

rozark napisał(a)
kupować można, szkółki już ruszyły, tylko się dowiedz czy zahartowane czy nie, bo jak tak to mogą stać na zewnątrz, a jak nie to w pomieszczeniu

Oooo nieeee nie mam pomieszczenia na magazyn ogrodniczy
Chociaż koło stipy w salonie przecież dużo jeszcze miejsca hahahahaa
Ewkakonewka 19:15, 12 mar 2015

lojalna_ napisał(a)
Ja dzisiaj do gruntu sadziłam ciemierniki ....ziemia ok dobrze sie grzebie ale tez uwazam, ze kwiecien i jak pisze Danusia ciepła ziemia zeby sie dobrze roslinka ukorzeniła stopuj ,)

Jola piszesz, że posadziłaś i mówisz mi stopuj Litości Kobieto Ale jakbym teraz kupiła, zanim ziemię przygotuję to się kwiecień zrobi
Ewkakonewka 19:19, 12 mar 2015

Kacha123 napisał(a)

Kusi Cię, kusi!

Lekko nie jest Ale zobacz co dzisiaj dostałam Moja własna Mama mi taki prezent zrobiła A w środku worek Dolomitu na deser , niestety nie zdążyłam polecieć sypać bo deszcz zaczął padać. Jutro może lalalala