Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

leon60 20:56, 10 mar 2015

ooooo impreza
gratki ! i czekam na szampana
Ewkakonewka 20:57, 10 mar 2015

eda napisał(a)

Jasne jak są chęci to w drania czym się da A ja siedzę sobie ...ale już nie długo będzie ogród cały mój chyba że coś znów hi hi takie życie

Piękne zdjęcie Siedź w domu niech wyzdrowieje to Twoje Słonko porządnie. Jeszcze się narobisz.
Aaaa ja dzisiaj dorwałam się do grabi Ulala ile to radości tak sobie pomachać. Do żurawek też się dorwałam i prawie wszystkie poczyściłam. I się ciemno zrobiło. Za szybko jeszcze się ciemno robi, nie wiele da się zdziałać po południu, ale zawsze coś tam popchnięte.
Ewkakonewka 20:58, 10 mar 2015

leon60 napisał(a)
ooooo impreza
gratki ! i czekam na szampana

Ola dziękuję, jednak szampan w tym roku cały kierujemy do Kasi pod górkę bo tam impreza w basenie w szampanie obiecana
hanka_andrus 20:59, 10 mar 2015

Miłego ogrodowania! Na kolejnych setnych stronach i nie tylko u siebie!
Ewa777 21:02, 10 mar 2015

Ewo, spóźniłam się trochę Ale nie da się przy tylu odwiedzających być na czas, bo po prostu leci Twój wątek piorunem Spełnienia ogrodowego
Ewkakonewka 21:02, 10 mar 2015

szemusia napisał(a)

Mech rośnie tam, gdzie jest bardziej kwaśna ziemia. Do trawnika powinna byc zasadowa i w celu właśnie podniesienia ph stosuje się wapno lub dolomit, który ma podobne właściwości. Wapno ogrodnicze bez problemu można kupić w sklepie ogrodniczym, ale podobno dolomit jest bezpieczniejszy. Bo wapnem można przewapnować
Ubiegłej wiosny stosowałam dolomit, teraz kupiłam wapno - czy skuteczne? To się okaże
Ach, gratulacje

Wolałabym nie przewapnować, żeby zabiegi reanimacyjne nie stały się morderstwem z premedytacją
Obserwuj i pisz jakie spostrzeżenia
KasiaWB 21:09, 10 mar 2015

Gratulacje
Kacha123 21:11, 10 mar 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Ola dziękuję, jednak szampan w tym roku cały kierujemy do Kasi pod górkę bo tam impreza w basenie w szampanie obiecana

Tak jest! Jola przywozi plażę!
Ewkakonewka 21:13, 10 mar 2015

babka napisał(a)
Czytam że zabrałaś się za produkcję stipy, no szcun kochana ! Pewnie nielada cierpliwości i wytrzymałości kręgosłupa to kosztowało Jakbyś miała nadwyżkę jaką to ja się piszę na nią :> Powiedz kiedy zbierałaś nasiona, jesienią ? Przechowuję moje stipy w pom. gospodarczym i nawet do niej nie zajrzałam czy żyje. Czy gdyby nie wyschła na pieprz to zebrać teraz nasiona o ile są ?
A co z perovską, też siejesz czy kupujesz sadzonki ?
Edit
Cofnęłam się kilka stronek i widzę, ześ już po cięciach ! Hortensje już można ?? Aleś Ty/za przeproszeniem / ogrodniczkom pełnom gembom jesteś !

Obym tylko to utrzymała w dobrym stanie do maja to będą nadwyżki, dzisiaj mam wrażenie, że ciut skoczyła, ale też widać, że kilka chyba wypadnie bo jakieś bidule takie zabiedzone, ale dam im jeszcze szansę.
Ja nasiona zebrałam jesienią, ale wydaje mi się, że nawet jak zrobisz to teraz to powinna wzejść. Nic nie szkodzi spróbować. Ja robiłam to pierwszy raz i dlatego taka ilość obłędna wyszła. Ciekawa jestem czy uschła u Ciebie?
Perovską chcę kupić, patrzyłam dzisiaj, że szkółka już czynna, może jutro zadzwonię i wywiad zrobię, kiedy można jechać po nie
Hortensje można, widzę, że dużo ludzi już cięło
Z tą pełnom gembom to bym nie przesadzała bo ja zielona jak trawsko jestem
Ewkakonewka 21:16, 10 mar 2015

hanka_andrus napisał(a)
Miłego ogrodowania! Na kolejnych setnych stronach i nie tylko u siebie!

Dziękuję Hanuś Miło jest bo towarzycho doborowe Buziak