Ewuniu.
Wcale od tak miłego towarzystwa jakie jest na ,,Ogrodowisku" nie mam zamiaru się opędzać . Jest tu bardzo wiele osób z pięknymi ogrodami i dużym doświadczeniem praktycznym i teoretycznym za sprawą których korzystam z porad ogrodniczych również i ja . Z ,,Ogrodowiskiem", choć mało osób o tym wie jestem ,,za pan brat" od samego początku jego istnienia. To dzięki Danusi, nawiasem mówiąc mojej sąsiadce zza miedzy, Jej podejściu do ogrodnictwa i ogrodników, jak również lekturze Jej artykułów popierających i propagujących ,,ekologiczne" ogrodnictwo, postanowiłem się ujawnić wspomagając ten kierunek pozytywnego myślenia o ogrodach i środowisku w którym żyjemy. W skrócie mówiąc nadajemy z Danusią na tych samych falach.
Ewo. Poza Tobą już wiele osób prosiło mnie, abym założył swój własny wątek ogrodowy. Miło mi to czytać, ale z racji wykonywanej w porze nocnej pracy zawodowej, przemierzaniu 500-set kilometrowych tras i przynależnego mi odpoczynku dziennego nie jestem w stanie czynnie i systematycznie uczestniczyć w życiu forum. Niezręcznie byłoby mi zostawiać gości samych w domu i opuszczać go systematycznie na 18 godzin. W wolnych chwilach dzielę się swoją wiedzą i doświadczeniem w wątkach tematycznych do przestudiowania których wszystkich bardzo zachęcam. Tam też jeżeli jest to tylko możliwe swoje posty opatruję fotkami ze swojego skromnego (jeszcze) ogródka.
Pozdrawiam i życzę miłej i ciepłej nocki.
Właśnie sobie uświadomiłam, że już czytałam gdzieś, dlaczego nie masz wątku. Na dobrych falach nadajesz i bardzo cieszę się, że możemy skorzystać z tej wiedzy Myślę, że nieobecności nie byłyby odbierane negatywnie Tak samo jak nie ma negatywnych reakcji na te wszystkie cuda co większość z nas miała w ogrodach, a ja osobiście nadal jeszcze mam Ale Ogrodowisko to ogromna kumulacja wiedzy i pomysłów. Fajnie, że można z tej kumulacji korzystać i jeszcze kontrolę przejść czy jest ok
Poproszę to takie nożyce na kijach są wiem, ale są lepsze - gorsze czy to nie ma znaczenia? Metrów do cięcia dużo Może macie jakieś przetestowane i wiadomo, że są sprytne Poproszę o opinie.
I jeszcze jeden temat. Rębarka - rozdrabniacz to jest to samo? Potrzebuję zakupić. Trzeba się na coś zdecydować. Na co? Gałęzi nazbierałam już całą górę, wyleżały się ponad rok. Chciałabym, żeby materiał, który powstanie nadawał się na ściółkowanie.
Dziękuję za każdą podpowiedź