Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

waldek727 14:22, 29 wrz 2014

Ewkakonewka napisała:
Poproszę to takie nożyce na kijach są wiem, ale są lepsze - gorsze czy to nie ma znaczenia? Metrów do cięcia dużo Może macie jakieś przetestowane i wiadomo, że są sprytne Poproszę o opinie.

Ewo dobór narzędzi ma bardzo duże znaczenie w ogrodzie. Ja napiszę tak: Jestem za biedny aby kupować tanie produkty. Dlatego też wszystko co kupuję do pielęgnacji ogrodu pochodzi od znanej i renomowanej firmy G......a. Polecam, ponieważ nigdy na tych produktach się nie zawiodłem.
Ewkakonewka 14:37, 29 wrz 2014

waldek727 napisał(a)

Ewkakonewka napisała:

Ewo dobór narzędzi ma bardzo duże znaczenie w ogrodzie. Ja napiszę tak: Jestem za biedny aby kupować tanie produkty. Dlatego też wszystko co kupuję do pielęgnacji ogrodu pochodzi od znanej i renomowanej firmy G......a. Polecam, ponieważ nigdy na tych produktach się nie zawiodłem.

A nożyce akumulatorowe się sprawdzają? Lżej jest faktycznie?
Nie miałam nigdy narzędzi ogrodniczych na akumulator zawsze siła mięśni, albo spalinowe, albo elektryczne z kablem
Ewkakonewka 14:46, 29 wrz 2014

Takie coś np. ma to sens ? Czy zabawka tylko?

http://www.gardena.com/pl/lawn-care/mechanical-grass-shears/comfort-obrotowe-nozyce-do-przycinania-trawy-z-trzonkiem/
dorciabe 15:24, 29 wrz 2014

Ewkakonewka napisał(a)

Dorcia właśnie zobaczyłam, że się ujawniłaś tutaj 8 sierpnia, a ja 7 tylko ja wątek dłuuugo potem dopiero

Możemy razem świętować
waldek727 15:38, 29 wrz 2014

Akumulatorowe narzędzia w ogrodzie to zabawki dla dzieci. Do strzyżenia czy koszenia musi być odpowiednia moc, a to mogą zagwarantować tylko silniki spalinowe.
Ewo. Nożyc teleskopowych nie używałem. Musiałabyś sprawdzić w sklepie jak Ci się nimi operuje. Mi się wydaje, że jak trzymam coś w dłoni to sprawniej mogę tym obracać.
Ewkakonewka 16:27, 29 wrz 2014

dorciabe napisał(a)

Możemy razem świętować

Powiedz tylko kiedy
Ewkakonewka 16:38, 29 wrz 2014

waldek727 napisał(a)
Akumulatorowe narzędzia w ogrodzie to zabawki dla dzieci. Do strzyżenia czy koszenia musi być odpowiednia moc, a to mogą zagwarantować tylko silniki spalinowe.
Ewo. Nożyc teleskopowych nie używałem. Musiałabyś sprawdzić w sklepie jak Ci się nimi operuje. Mi się wydaje, że jak trzymam coś w dłoni to sprawniej mogę tym obracać.

Ale do podcinania brzegów trawy to chyba za duża moc nie potrzebna? , a np. wkrętarka akumulatorowa skuteczne urządzenie i się sprawdza, co prawda nie ogrodnicze to urządzenie
Nie wiem zielona jestem dlatego pytam
Ale wycieczkę po dziale ogrodniczym mus zrobić Byłam w ogrodniczym przed chwilą, ale nic oprócz małych nożyc nie mieli niestety więc nie naooglądałam się zbytnio
Aneta1309 18:37, 29 wrz 2014

Ewa doczytałam u Dorci że msz zawilce na zbyciu jak coś się ostanie to ja chętnie przyjmę
dorciabe 19:04, 29 wrz 2014

Aneta1309 napisał(a)
Ewa doczytałam u Dorci że msz zawilce na zbyciu jak coś się ostanie to ja chętnie przyjmę

Ja już wystapiłam z podaniem w imieniu moim i Anetki i jeszcze Gosia
Filomena 19:53, 29 wrz 2014

dorciabe napisał(a)

Ja już wystapiłam z podaniem w imieniu moim i Anetki i jeszcze Gosia

Chciałabym przyłączyć się do Was Kochane w kwestii zawilców. Miło by było Was poznać. Na swoje "wkupne" mam do zaoferowania dużo bluszczu Hedera oraz sadzonki ok.20 odmian hortensji ogrodowych i krzewiastych, a resztę trzeba zobaczyć.
pozdrawiam