Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

ewsyg 22:20, 30 kwi 2015

Ewa, ale masz dużo stipy
BusyBee 22:29, 30 kwi 2015

Weekendowy rozkład jazdy poczytałam.... ambitnie...szczególnie podoba mi się punkt 1 !

Jak tam Mały? strasznie kaszle? Pytam, bo ja zawsze nerwa miałam, jak chłopcy mocny kaszel mieli.....taka mi została trauma z ich dzieciństwa, że kaszlu się boję
Ewkakonewka 22:34, 30 kwi 2015

ewsyg napisał(a)
Ewa, ale masz dużo stipy

To przez brak wyobraźni, ale w sumie to się cieszę, że tak wyszło
Ewkakonewka 22:41, 30 kwi 2015

BusyBee napisał(a)
Weekendowy rozkład jazdy poczytałam.... ambitnie...szczególnie podoba mi się punkt 1 !

Jak tam Mały? strasznie kaszle? Pytam, bo ja zawsze nerwa miałam, jak chłopcy mocny kaszel mieli.....taka mi została trauma z ich dzieciństwa, że kaszlu się boję

Mi też się podoba i ten to będzie wykonany na 100 % hahahaha
No zobaczymy jak to z resztą wyjdzie, bo myślałam wczesną wiosną, że kopanie rabat to ja do maja wykonam, a jednak nie , ale siła wyższa trochę, trochę pogoda i co zrobić Szału nie ma wszystko małymi krokami wychodzi.
Mały jeszcze do niedzieli uziemiony, ale już jest całkiem nieźle i prawie nie kaszle. Tak czy inaczej chuchamy na niego
Tematu kaszlu u dzieci to już chyba tu nie będę rozwijać, ale to jakieś szaleństwo jest, masakra co się w szatni w przedszkolu słyszy.
Buziak prawie majowy
Aneta1309 08:46, 01 maj 2015

Z kaszlem u dzieci też tak mam i mimo że moje to już stare chłopy zawsze jak któryś zaczyna kaszleć to nerwa mam.
Fajny majówkowy plan punkt pierwszy z pewnością uda się zrealizować u mnie od rana słoneczko lecę coś podziałaś póki jeszcze chce mu się świecić
Zdrówka życzę
nicol21 14:16, 01 maj 2015

Ha, a ja myślałam że ja miałam dużo stipki, ale jednak Ty masz duuuużo, duuuużo. Zastipkujesz ogród i będzie cudnie!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Ewkakonewka 21:08, 01 maj 2015

Aneta1309 napisał(a)
Z kaszlem u dzieci też tak mam i mimo że moje to już stare chłopy zawsze jak któryś zaczyna kaszleć to nerwa mam.
Fajny majówkowy plan punkt pierwszy z pewnością uda się zrealizować u mnie od rana słoneczko lecę coś podziałaś póki jeszcze chce mu się świecić
Zdrówka życzę

Kaszel ucichł całkowicie Chwiloooo trwaj
A ogrodowo to punkt pierwszy oczywiście zrealizowany i to było najłatwiejsze hahahaha Potem było powiedzmy też przyjemnie, ale już nie tak lekko Deszcz kilka razy zrobił przerwę, ale zaparłam się i dopiero do domu przed chwilą weszłam
Ciekawa jestem czy zatrzymałaś słońce?
Ewkakonewka 21:11, 01 maj 2015

nicol21 napisał(a)
Ha, a ja myślałam że ja miałam dużo stipki, ale jednak Ty masz duuuużo, duuuużo. Zastipkujesz ogród i będzie cudnie!

Ha, bo ja jak siałam to nie myślałam, że tyle sieje hahahaahah , a stioposianie się powiodło
siakowa 21:14, 01 maj 2015

jakos mi umknąl punkt wystawiania i hartowania stipy...moje jeszcze nie wdychały powietrza...ale etz i pogody u nas nie ma wymarzonej...to mowicie że juz czas wentylowac sadzonki? pozdrawiam majowo
Ewkakonewka 21:29, 01 maj 2015

Dogodziłam dzisiaj sobie i łopacie

Raport z wykonania wczorajszego planu na długi weekend:
1. pogapić się rano na trawę /chociaż ona wcale nie jest jeszcze idealna, ale pracuje nad nią/

Wiadomo - zaliczone

2. dokończyć kopanie rabaty z Rh /to znaczy zdjąć trawę, bo rosną na trawniku i może podzielić amazon mist i obsadzić nim jeden brzeg tejże rabaty/
Kopanie zakończone, nie wiem jak ja to zrobiłam, ale udało się, tylko ostatniego zdjęcia niet bo noc już była, ale jest przed i w trakcie
Dzielenie amazon mist przełożone na jutro bo za szybko ciemno się zrobiło

Wersja rabaty z Rh rano

W ciągu dnia.

3. dokończyć maliny bo usiłuję zapanować nad nimi by rosły jednak w szpalerze 60 cm szerokim, a rosną już 3 razy za szeroko
Dokończone, fota jutro razem z warzywnikiem.

4. wysiać werbenę do gruntu chyba już można?
Jutro

5. i chyba wysieję w warzywniku pietruszkę, marchewkę, buraczki i co tam jeszcze kupiłam zapomniałam
Też jutro bo w jednym kwadracie warzywnika było ognisko i musiałam to ogarnąć.

Nadprogramowo przesadziłam różę szt. 1 bo za ciasno miały, przesadziłam niebieskie ostróżki szt. 3

Także plan na jutro przedstawia się teraz tak:
Sianie całe szczęście, że to lekka robota Chyba, że mnie coś olśni znowu