Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

babka 21:59, 01 maj 2015

a masz jakiś plan na rabatę z tulipanami, będziesz je czymś z przodu zasłaniać ? Te liściory mało estetyczne i na złość dość długo są na rabacie. Ja na swoje mam pomysł ale to dopiero na jesień po przesadzeniu
ren133 22:03, 01 maj 2015

Fajnie sobie wymyśliłaś - pracować według planu ... a najważniejsze, że jesteś konsekwentna
Pozdrawiam majowo
Ewkakonewka 22:03, 01 maj 2015

Na tulipanowej rośnie szałwia, ale jeszcze miniaturowa jest. Oj tam dużo rośnie w sumie bo jeszcze są liliowce, jeżówki, piwonie, chryzantemy. Chcę tam dosadzić jeszcze perovską, bo jest jedna, a chcę jeszcze 3 szt. Generalnie to ona zarośnięta w lecie jest całkowicie. Ale w pierwszym rzędzie stipę też posadzę między szałwię. Myślę, że te liście się schowają dosyć szybko.
babka 22:08, 01 maj 2015

No to fajnie masz bo moje golusieńkie i szpecą długo :/ Biorę pod lupę głównie tą rabatkę w letni czas Jaką szałwię masz? choruję na taki zestaw - szałwia+ stipa
Ewkakonewka 22:11, 01 maj 2015

ren133 napisał(a)
Fajnie sobie wymyśliłaś - pracować według planu ... a najważniejsze, że jesteś konsekwentna
Pozdrawiam majowo

Szczerze mówiąc to od Jagody pomysł zaczerpnięty, ale z tą konsekwencją to mam tak, że gdzieś w lutym chyba zaplanowałam jak to ma być i że do maja to wszystko wykopię. I jakby mi się tego dzisiaj nie udało dokończyć to jutro chyba by ze mną trudno było wytrzymać, a tak pełnia szczęścia
Ewa777 22:12, 01 maj 2015

Widzę, ze plan na dzisiejszy dzień zrealizowałaś Podziwiam Twoją stipę, bo moja nie chce rosnąć. Czarne tulipany też u mnie strajkują
Ewkakonewka 22:17, 01 maj 2015

babka napisał(a)
No to fajnie masz bo moje golusieńkie i szpecą długo :/ Biorę pod lupę głównie tą rabatkę w letni czas Jaką szałwię masz? choruję na taki zestaw - szałwia+ stipa

Problem w tym, że ja w większości nie wiem co mam. Szałwię w tamtym sezonie kupowałam dwa rodzaje, jedna była jednoroczna urosła na 1,5 metra i zasłoniła wszystko. Druga rosła w cieniu pierwszej i była mocno stłamszona. Ale nie mam zielonego pojęcia jakie to odmiany. Pytałam w ogrodniczym gdzie kupowałam, ale ciągle nie ma kobiety co mi to sprzedawała, a jej syn nie bardzo umiał mi odpowiedzieć co mieli Jak się tylko dowiem to ogłoszę
Szałwia ze stipą miodzio zestaw, też mam nadzieję, że mi się to uda
Ewkakonewka 22:20, 01 maj 2015

Ewa777 napisał(a)
Widzę, ze plan na dzisiejszy dzień zrealizowałaś Podziwiam Twoją stipę, bo moja nie chce rosnąć. Czarne tulipany też u mnie strajkują

Z planu jestem mega zadowolona Stipa może ma za mało słońca?
Ewcia czytałam gdzieś na forum wczoraj chyba, jak Madżenka mówiła, że Queen of Night to są najpóźniejsze tulipany, także trzeba się w cierpliwość uzbroić do nich
Ewkakonewka 10:33, 02 maj 2015

Efekt moich wczorajszych działań, mizernie to na zdjęciach wygląda, a w realu taaaaka pozytywna zmiana Kanty jeszcze dzisiaj jak pogoda pozwoli
Jak mnie ta trawa w tym kącie drażniła ufff

I warzywniak ogarnięty, teraz tylko siać. W tunelu zeszła rzodkiewka, sałata i kosmos pełny. W tle jagodnik i zdyscyplinowane maliny A i truskawki kwitną

Trawiasta ruszyła i się zapełnia

Ewkakonewka 10:35, 02 maj 2015

I od Dorci kosmos czekoladowy Siedział tyle, ale wreszcie go widać