Ewa piękna ta ostróżka , u mnie jakoś nie chcą rosnąć. Po zimie nie wyszły mi z ziemi chyba 3 ostróżki. Tylko jasnoniebieska ładnie mi rosnie. Wybierasz się na spotkanie ogrodowiskowe ? Bo narazie wygląda że tylko ja jadę i dlatego zaczynam się zastanawiać bo trochę głupio tak samemu jechać. Super wycieczkę miałaś aż zazdroszczę.
Na spotkanie niestety nie pojadę bo wyjazd mam już dawno w tym czasie zaplanowany
Część swoich stip posadziłam w donicach na tarsie razem z białymi pelargoniami bo bakopa, którą miałam w poprzednich latach jednak trochę śmieciła z trawami ma być wygodniej.
Trawy w donicach fajnie rosną ale te w gruncie to już marnie i dlatego pytam bo jakoś nie chce mi się wierzyć żeby w tym sezonie zdążyły zaistnieć na rabatach.
Białe ostróżki miodzio mam niebieskie dostałam od koleżanki i zapomniałam o nich kwitną w przechowalniku.
A róze do jakiej wysokości rosną bo ja mam jakiś lęk przed różami ciągle mi się wydaje, że to wyższa szkoła ogrodnictwa na rabatkę z białych okrywowych mam pomysł od ubiegłego roku z tymi może bym sobie poradziła
Faktycznie ostatnio bardzo powolutku, teraz przez chwilę cieszę się z tego co już rośnie, a potem czas dalej działać
Miło Cię gościć, a gdzie Twój wątek?
Gosia moje ostróżki niebieskie i granatowe jeszcze nie kwitną i mimo, że kupowane w tym samym czasie co biała są 5 razy mniejsze. Tylko tamte były ze trzy razy przesadzane, a ta rośnie od początku w jednym miejscu. Może dlatego ma się lepiej.
Na spotkanie prawdopodobnie się wybieram, tylko jeszcze nie wiem, jak wyjazd zorganizuję. Być może w piątek do Wawy pojadę do siostry i dopiero w sobotę rano do Pęchcina, ale to wstępny plan jeszcze mocno bo plany wakacyjne mocno nam się co dwa dni zmieniają puki co