Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

BusyBee 13:16, 16 cze 2015

Ewcia co to za białe różyczki? zimowały u Ciebie bez okrycia?..... śliczne są
Ewkakonewka 14:53, 16 cze 2015

Białe to Schneewittchen Iceberg, nie okrywam róż, tylko kopczyki im robię, zimowały u mnie chyba 3 sezon.
Donia72 15:50, 16 cze 2015

Ewka, ostróżka piękna
ewak 18:52, 16 cze 2015

monteverde napisał(a)

bardzo ładne zdjęcia

Powolutka ale do celu zmierzasz podoba mi się Twój ogród Pozdrawiam
Gocha 21:51, 16 cze 2015

Ewa piękna ta ostróżka , u mnie jakoś nie chcą rosnąć. Po zimie nie wyszły mi z ziemi chyba 3 ostróżki. Tylko jasnoniebieska ładnie mi rosnie. Wybierasz się na spotkanie ogrodowiskowe ? Bo narazie wygląda że tylko ja jadę i dlatego zaczynam się zastanawiać bo trochę głupio tak samemu jechać. Super wycieczkę miałaś aż zazdroszczę.
Aneta1309 22:02, 16 cze 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Wybierasz się na Ogrodowiskowe spotkanie? Czy u nas się szykuje też? Bo ja na bieżąco zbytnio nie jestem muszę przyznać jeszcze chwilowo

Stipy moje wydaje mi się, że są małe, spodziewałam się szybciej efektu wow. Zdjęcia zrobię, ale wstawię dopiero wieczorem.

Na spotkanie niestety nie pojadę bo wyjazd mam już dawno w tym czasie zaplanowany
Część swoich stip posadziłam w donicach na tarsie razem z białymi pelargoniami bo bakopa, którą miałam w poprzednich latach jednak trochę śmieciła z trawami ma być wygodniej.
Trawy w donicach fajnie rosną ale te w gruncie to już marnie i dlatego pytam bo jakoś nie chce mi się wierzyć żeby w tym sezonie zdążyły zaistnieć na rabatach.
Aneta1309 22:06, 16 cze 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Wracając na ziemię. Ostróżka szaleje i muszę przyznać, że nie miałam świadomości, że ona taka wielka będzie, mam ją trzeci rok, ale tym razem podwoiła swoje rozmiary

Białe ostróżki miodzio mam niebieskie dostałam od koleżanki i zapomniałam o nich kwitną w przechowalniku.
A róze do jakiej wysokości rosną bo ja mam jakiś lęk przed różami ciągle mi się wydaje, że to wyższa szkoła ogrodnictwa na rabatkę z białych okrywowych mam pomysł od ubiegłego roku z tymi może bym sobie poradziła
Ewkakonewka 09:36, 17 cze 2015

Donia72 napisał(a)
Ewka, ostróżka piękna

Prawda Dała czadu tym razem
Ewkakonewka 09:48, 17 cze 2015

ewak napisał(a)

Powolutka ale do celu zmierzasz podoba mi się Twój ogród Pozdrawiam

Faktycznie ostatnio bardzo powolutku, teraz przez chwilę cieszę się z tego co już rośnie, a potem czas dalej działać
Miło Cię gościć, a gdzie Twój wątek?
Ewkakonewka 10:25, 17 cze 2015

Gocha napisał(a)
Ewa piękna ta ostróżka , u mnie jakoś nie chcą rosnąć. Po zimie nie wyszły mi z ziemi chyba 3 ostróżki. Tylko jasnoniebieska ładnie mi rosnie. Wybierasz się na spotkanie ogrodowiskowe ? Bo narazie wygląda że tylko ja jadę i dlatego zaczynam się zastanawiać bo trochę głupio tak samemu jechać. Super wycieczkę miałaś aż zazdroszczę.

Gosia moje ostróżki niebieskie i granatowe jeszcze nie kwitną i mimo, że kupowane w tym samym czasie co biała są 5 razy mniejsze. Tylko tamte były ze trzy razy przesadzane, a ta rośnie od początku w jednym miejscu. Może dlatego ma się lepiej.
Na spotkanie prawdopodobnie się wybieram, tylko jeszcze nie wiem, jak wyjazd zorganizuję. Być może w piątek do Wawy pojadę do siostry i dopiero w sobotę rano do Pęchcina, ale to wstępny plan jeszcze mocno bo plany wakacyjne mocno nam się co dwa dni zmieniają puki co