Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Ewkakonewka 11:13, 17 cze 2015

Aneta1309 napisał(a)

Na spotkanie niestety nie pojadę bo wyjazd mam już dawno w tym czasie zaplanowany
Część swoich stip posadziłam w donicach na tarsie razem z białymi pelargoniami bo bakopa, którą miałam w poprzednich latach jednak trochę śmieciła z trawami ma być wygodniej.
Trawy w donicach fajnie rosną ale te w gruncie to już marnie i dlatego pytam bo jakoś nie chce mi się wierzyć żeby w tym sezonie zdążyły zaistnieć na rabatach.

Oj szkoda, że się nie wybierasz, chociaż u mnie ciągle pod znakiem zapytania ten wyjazd też.
Po dokładnym obejrzeniu stip stwierdzam, że moje jednak w ostatnim tygodniu urosły, ale w sensie nabierania grubości nie wysokości, także może i efekt zrobią jeszcze
Nie wiem na ile zdjęcia pokażą ich wielkości, ale prezentują się tak.

Ewkakonewka 11:17, 17 cze 2015

Aneta1309 napisał(a)

Białe ostróżki miodzio mam niebieskie dostałam od koleżanki i zapomniałam o nich kwitną w przechowalniku.
A róze do jakiej wysokości rosną bo ja mam jakiś lęk przed różami ciągle mi się wydaje, że to wyższa szkoła ogrodnictwa na rabatkę z białych okrywowych mam pomysł od ubiegłego roku z tymi może bym sobie poradziła

Róże rosną różnie, zależy jaką wybierzesz, trudno określić bo przedział między 40 cm, a 2 metry niewiele Ci powie hahahaha, ale nic się nie bój poradzisz sobie z różami bez problemu, wcale to straszne nie jest
eda 21:45, 17 cze 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Wracając na ziemię. Ostróżka szaleje i muszę przyznać, że nie miałam świadomości, że ona taka wielka będzie, mam ją trzeci rok, ale tym razem podwoiła swoje rozmiary

Ewcia prześlicznie u ciebie mmmm jaka zieleń i biel ostróżki mamuciej i róże powalające wszystkie a zwłaszcza białe stipka wymiata kochają cię ocho cho tylko na chwile je zostawiłaś i widzisz jaki szał Buziaki
bartek_luberda 23:10, 17 cze 2015

Cudne ostróżki Jeszcze ich nie posiadam
Aneta1309 23:30, 17 cze 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Oj szkoda, że się nie wybierasz, chociaż u mnie ciągle pod znakiem zapytania ten wyjazd też.
Po dokładnym obejrzeniu stip stwierdzam, że moje jednak w ostatnim tygodniu urosły, ale w sensie nabierania grubości nie wysokości, także może i efekt zrobią jeszcze
Nie wiem na ile zdjęcia pokażą ich wielkości, ale prezentują się tak.

moje stipy te z donic na tarasie chyba podobne do twoich ale te z gruntu to porażka może się pobiera bo dość szybko przerastają
Ewkakonewka 10:44, 18 cze 2015

eda napisał(a)

Ewcia prześlicznie u ciebie mmmm jaka zieleń i biel ostróżki mamuciej i róże powalające wszystkie a zwłaszcza białe stipka wymiata kochają cię ocho cho tylko na chwile je zostawiłaś i widzisz jaki szał Buziaki

Edzia pozostawienie na chwilę ogrodu wywołało szał chwastów : D Walczę
Róże coraz piękniejsze, tylko otoczenie muszę dopracować
kamasja 10:55, 18 cze 2015

Zajrzałam
jazzy 11:03, 18 cze 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Po dokładnym obejrzeniu stip stwierdzam, że moje jednak w ostatnim tygodniu urosły, ale w sensie nabierania grubości nie wysokości...

A wiesz, że u mnie tak samo
chojna 11:03, 18 cze 2015

Zachwycam się i macham

Pozdrowienia zostawiam
eda 18:24, 18 cze 2015

Chwaściory wszędzie ja dziś pikowałam ostatnie sianie jakiś tytoń i bratki zobaczymy co to będzie od teścia nasionka niby Lenka miała siać a na mnie padło hi hi dziwaczki wzeszły to też rozsadziłam Zobacz u mnie kuleczkę cudna taka szklista Buziam paa