Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Ewkakonewka 11:05, 19 lip 2015

eda napisał(a)

no super busz Ci się Ewcia udał pięknie różyczki na baczność wszystkie razem boskie a to ciemne na ostatnim to co to śliczne kwiat jak cynie ja nie mam w tym roku posadziłam w miejsce corocznych cynii jeżówki Buziole zostawiam To słoneczko to jeżówka mam takie chyba jak ty

Dziękuję Edzia Róże mnie cieszą ogromnie Na ostatnim zdjęciu jest nachyłek czekoladowy Fajnie pachnie Zawsze wywołuje zdziwienie jak każę go gościom wąchać Jeżówki chyba lepsze od cynii bo wieloletnie, chociaż w sumie zależy co się lubi. Cynie kojarzą mi się z działką rodziców, bo tam co roku moc ich nasiane Jeżówka fioletowa to taka pospolita, ale ja się w niej lubuję też, mocna roślina to jest
Buziak, miłej niedzieli

edit. bukszpan ma szansę na poprawę
Karol99 11:06, 19 lip 2015

Ewkakonewka napisał(a)
I niemiłe odkrycie. Żółknie kulka. Może podeschła, sucho ostatnio mocno było. Podlałam ją z odżywką do bukszpanów, zresztą wszystkie podlałam siłą rozpędu.

A może za sucho miał
Rośnie w słońcu?
Ewkakonewka 11:10, 19 lip 2015

Juzia napisał(a)
Spoko, nie panikuj. Ja mam dużo takich żółtych bukszpanów, tam gdzie słońce najmocniej operuje. Florovit lej im po liściach co tydzień i będzie ok.
A jak nie to na jesień potas.

Przyjedź do mnie pokulkować.... mi jeszcze tyyyyle zostało

Jestem spokojna, jestem spokojna, jestem spokojna Faktycznie dużo tam słońca. Odczekałam 3 dni od podlania odżywką do bukszpanów i dzisiaj chlupnęłam florovitem, a teraz to już musi sobie sam dalej radzić. Za dwa tygodnie mogę mu dogadzać dopiero znowu Zobaczymy.

Jak będziesz miała drewniany domek dla ogrodnika do spania to przyjadę Masz to jak w banku Toż jak kocham tam być
Ewkakonewka 11:25, 19 lip 2015

Madzenka napisał(a)
Zapomniałam ze masz takie wieeeelkie kule!
Bukszpan od wody i Florovitu oewnie wypięknieje, a jak nie to wymienisz

Mam i akurat je uwielbiam, ciąć łatwo bo na stojąco Jeszcze im trochę do idealnego kształtu brakuje, ale z wiechci sadzonych kilka lat temu i tak już niezłą formę osiągnęły i gęste są
Opcja wymiany zdechlaka jest brana pod uwagę jako plan B. Dostałam ostatnio 2 rozchodniki, tam już jeden rośnie, jeszcze trochę trawek i sprawdzona opcja rozchodnikowo-trawkowa byłaby jak znalazł, ale czekam puki co
Ewkakonewka 11:26, 19 lip 2015

leon60 napisał(a)
jeżówki w trawach mniam i te duże kule bukszpanowe super

Cześć Łasuchu, buźka
Ewkakonewka 11:33, 19 lip 2015

Karol99 napisał(a)

A może za sucho miał
Rośnie w słońcu?

Myślę, że tak bo deszcz nas skutecznie mijał dłuuugo, długo, a podlewane z doskoku raczej, bo więcej mnie nie ma ostatnio, niż jestem, a chłopaki to podlewają mi w doniczkach tylko Słońce ma non stop cały dzień od świtu do nocy. Ale z drugiej strony koło niego rośnie jeszcze 5 szt. i ładne są. Dostał wody i papu i zobaczymy.
Kacha123 11:35, 19 lip 2015

Widzę, że urlopu od Ogrodowiska nie ma!
Ewkakonewka 11:46, 19 lip 2015

Całkiem to nie nie
Juzia 11:52, 19 lip 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Jestem spokojna, jestem spokojna, jestem spokojna Faktycznie dużo tam słońca. Odczekałam 3 dni od podlania odżywką do bukszpanów i dzisiaj chlupnęłam florovitem, a teraz to już musi sobie sam dalej radzić. Za dwa tygodnie mogę mu dogadzać dopiero znowu Zobaczymy.

Jak będziesz miała drewniany domek dla ogrodnika do spania to przyjadę Masz to jak w banku Toż jak kocham tam być

Staram się żeby był....ale to nie takie proste
eda 17:23, 19 lip 2015

oooo to siem cieszę że buksik ma się na życie trzymam kciuki no i ten nachyłek cudny kolorek jeżówki tyż kocham U mnie leeejeeeee wciąż zrobiłam trochę kropelek po między laniem a nie laniem... buziaki deszczowe zostawiam a na cyniach lubiłam motyle focić