Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Ewkakonewka 09:27, 23 wrz 2015

olaw napisał(a)
Zaglądnęłam i uśmiałam się z nieplanowanych zakupów ...mam tak samo

Przybij piątkę My to jakiś gen musimy mieć jeden specjalny odpowiedzialny za to zakręcenie ogrodowe
Ewkakonewka 09:31, 23 wrz 2015

Gocha napisał(a)
Ewo mogłabyś mi napisać gdzie takie cudne zakupy zrobiłaś. Ja dzisiaaj też sobie kupiłam 2 ostróżki i jeden zawilec rózowy ale myślałam że on jest inny niż mam ale chyba się myliłam. Buziaczki

Hej Gosia Jak po drodze z przedszkola to tylko u Śnieżków albo Floks Swoją drogą dwie szkółki w tak małym odstępie od siebie, serca nie mają nie
Tym razem u Śnieżków kupiłam
Zawilców nigdy dość Idę zobaczyć Twoje zakupy
Ewkakonewka 09:41, 23 wrz 2015

Początek jesieni, a u mnie znowu kwitnie ...... bratek Miłego dnia

Gocha 10:58, 23 wrz 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Hej Gosia Jak po drodze z przedszkola to tylko u Śnieżków albo Floks Swoją drogą dwie szkółki w tak małym odstępie od siebie, serca nie mają nie
Tym razem u Śnieżków kupiłam
Zawilców nigdy dość Idę zobaczyć Twoje zakupy

Ewa ja oczywiście nie wstawiłam zdjęć- wieczny brak czasu. Poprawię się wieczorem - przynajmniej obiecuję wstawić. Ja nie mogę więcej kupować bo zakaz a te 3 szt. kupiłam podstępem. Chłopów wygoniłam do sklepu po zakupy spożywcze a ja powiedziałam że na chwilkę skoczę do ogrodniczego zobaczyć co tam jest bo dawno nie byłam. A jak po mnie przyszli to 3 doniczki stały już do zapakowania. Takie życie- trzeba sobie troche przyjemności też sprawiać. Ja też mam bratki. Mnóstwo mi się zasiało. Może część z nich porozsadzam- takie granatowe mniejsze kwiatki. Buziaki
Ewkakonewka 19:50, 23 wrz 2015

Gosia niezła metoda - zakupy z zaskoczenia
Bratki wysiane to chyba teraz trzeba wysadzić jesienią. Nie wiem w sumie bo ten mi w doniczce tej co na wiosnę bratki rosły wyrósł
jona 22:51, 23 wrz 2015

No właśnie, co z siewkami bratków? Pikować teraz do ziemi czy do doniczek, przechować przez zimę i dopiero wiosną do ogrodu?
W ubiegłym roku przezimowały w gruncie przykryte włókniną, ale zima była bardzo ciepła.
ewa004 22:56, 23 wrz 2015

To jeszcze twoje chłopaki nabierają się na takie rzeczy
Ewkakonewka 22:57, 23 wrz 2015

Jona wydaje mi się, że w ziemię. One nie przemarzną raczej. Ja bym nie kombinowała z doniczkami w przypadku bratków
Ewkakonewka 23:01, 23 wrz 2015

ewa004 napisał(a)
To jeszcze twoje chłopaki nabierają się na takie rzeczy

Moi nie bo jak już to najmniejszy ze mną tylko jeździ , ale dla niego koszyk w ogrodniczym jest atrakcją sporą puki co
beata_m 07:24, 24 wrz 2015

Ale sobie pooglądałam!! PIękne te trawska Twoje i te nowe i te już kwitnące!!!!!!!!!!! I ten biały rozchodnik!!!!!!!!!!!!! Się mi tu wszystko podoba że też u mnie po drodze do przedszkola nie ma ogrodniczego