Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Ewkakonewka 11:52, 05 lis 2015

Ania dziękuję bardzoooo pięknie za informację. Nie muszę ich ruszać, zaczekam do wiosny.
eda 15:04, 05 lis 2015

Ewkakonewka napisał(a)
No tak w biegu?
Edytowałam, bo tak sobie myślę, że Twój cyprysik to chyba jednak rudy lepiej niech nie będzie bo to by znaczyło, że padł. A moje drzewo to cypryśnik, zdecydowanie nie to samo

ten mój agent to jest taki śmieszny bo końcówki ma zielonkawe czyli przyrosty a reszta jest ruda cały rok taki cudaczek niech będzie rudy tak tak muszę znaleźć jego nazwę ...
grabiłam liście i wywalałam ziemie z donic co nieco przykrywałam i zaraz na zebranie do Lenki nie chce mi się beee będę miała pychol czerwony od latania po ogrodzie
Ewkakonewka 15:39, 05 lis 2015

A jak taka jaka jego natura to niech będzie
Ciepło w miarę miałaś dzisiaj? U mnie jest 4 stopnie i do tego wilgotno okropnie. W taką pogodę okropnie się robi cokolwiek. Mam nadzieję, że jutro rano coś popchnę. Donice mam już trochę pochowane, ale jeszcze nie wszystkie. Muszę je pod daszek zanieść na zimę
I jest nadzieja, że zagospodaruję kącik ze stołem ogrodniczym. I wreszcie ogarnę narzędzia, doniczki i sama nie wiem co tam jeszcze nagromadziłam
edit. U nas zebrania były wczoraj
eda 18:15, 05 lis 2015

jestem kurcze jak to jest że oświata chce żeby nasze dzieci wszystko już umiały w zerówce ale ja to lajcikowo na to patrzę nie było tematu taka refleksja ...beee
eda 18:21, 05 lis 2015

Wiesz Ewcia myślałam ze mam nazwę tego cyprysika a nie znalazłam muszę jutro kuzynki podpytać z ciekawości bo szukam w necie i ni w ząb
ja tez mam bałagan z doniczkami patykami tyle nazbierałam do zaznaczania podpierania i ciągle gdzieś ustawiałam teraz czekam na słoneczko i trza się wziąć a jak zimno to się nie chce
lojalna_ 21:44, 06 lis 2015

Zacyprysikowalyscie sie

U mnie pogoda byka cud na tylko w nocy minus spory i rankiem. Skrobanko bo garaż to jest na wszystko tylko nie na auto buxiak AAA co my teraz będziemy robić?
jazzy 21:59, 06 lis 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Czy to mama mojej stipy?
U mnie taka długa nie wyrosła, ale pięknie sterczy do góry Lubię ją głaskać
To naprawdę koński ogon
Ewkakonewka 22:04, 06 lis 2015

lojalna_ napisał(a)
Zacyprysikowalyscie sie

U mnie pogoda byka cud na tylko w nocy minus spory i rankiem. Skrobanko bo garaż to jest na wszystko tylko nie na auto buxiak AAA co my teraz będziemy robić?

Kurcze u mnie cudu nie było. Zimno jakoś, tylko ciut powyżej zera
Ja mam garaż na auto tylko jak śnieg pada, żebym nie jęczała, że odśnieżać muszę więc też skrobanie puki co uskuteczniam, na szczęście Mały już czający o co chodzi i pół samochodu mi oblatuje
Teraz będziemy myśleć co będziemy robić wiosną ..... nie jeszcze trawy trzeba wiązać, Eda już zaczęła
Ewkakonewka 22:06, 06 lis 2015

jazzy napisał(a)

Czy to mama mojej stipy?
U mnie taka długa nie wyrosła, ale pięknie sterczy do góry Lubię ją głaskać
To naprawdę koński ogon

To brat Twojej stipy i to taki słabszy Też mam kilka końskich ogonów, uwielbiam je. Nasiona trzeba zebrać jak się rozdwajają końcówki
lojalna_ 22:09, 06 lis 2015

Ewka cos za dużo tej roboty nie ma na ten czas zimowy