Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały zakątek :D

Mój mały zakątek :D

mateuszmichn 22:10, 22 sie 2015

07_Rene napisał(a)
Super wyszło

Dziękuję, teraz muszę dobrać rośliny do takiego stylu. W sumie to sporo można dopasować bo zarówno do Cegły coś tradycyjnego ale też przystrzyżone krzewy do betonu pasują
babka 22:16, 22 sie 2015

Ten klin bardzo fajnie współgra z resztą ale placyk to byłoby za dużo. Przyłączam się do pytania Ilonki. Ja wyłożyłam kawałek chodniczka cegłą rozbiórkową chyba 6 lat temu, kruszy się ale to była już bardzo zużyta cegła.
mateuszmichn 22:16, 22 sie 2015

inag napisał(a)
Wygląda super!
Powiedz mi jak możesz, jak jest z trwałścią cegieł na ziemi? Mi wszyscy mówili (bo też miałam podobne plany), że jak jesienią nasiąkną wilgacią a później przyjdą przymrozki to na bank cegły będą się kruszyły i wytrzymają max 4 lata. Czymś to impregnowałeś? Zabezpieczałeś? Jest wogóle taka potrzeba???

Ja chyba mam 3 lata w jednym miejscu i nic się niedzieje. Nie impregnowalem
amelia_b 22:17, 22 sie 2015

mateuszmichn napisał(a)

Dziękuję, teraz muszę dobrać rośliny do takiego stylu. W sumie to sporo można dopasować bo zarówno do Cegły coś tradycyjnego ale też przystrzyżone krzewy do betonu pasują

poszperaj w ogrodach naturalistycznych, też sa fajne chodnik bomba, dla mnie troche jak na jakiejś włoskiej prowincji, łanów lawendy mi tam brakuje w donicach glinianych a autka hymmm malutkie ja tam lubię potężne potwory z napędem na cztery, żeby można było po błocie poszaleć
inag 22:20, 22 sie 2015

mateuszmichn napisał(a)

Ja chyba mam 3 lata w jednym miejscu i nic się niedzieje. Nie impregnowalem

To świetna wiadomość.
mateuszmichn 22:25, 22 sie 2015

babka napisał(a)
Ten klin bardzo fajnie współgra z resztą ale placyk to byłoby za dużo. Przyłączam się do pytania Ilonki. Ja wyłożyłam kawałek chodniczka cegłą rozbiórkową chyba 6 lat temu, kruszy się ale to była już bardzo zużyta cegła.

Moja nowa ale ona nie jest cała tylko odpad. To jest cegła recznieformowana i z dwóch stron odcięta na płytki do wyłożenie scian
mateuszmichn 22:30, 22 sie 2015

amelia_b napisał(a)

poszperaj w ogrodach naturalistycznych, też sa fajne chodnik bomba, dla mnie troche jak na jakiejś włoskiej prowincji, łanów lawendy mi tam brakuje w donicach glinianych a autka hymmm malutkie ja tam lubię potężne potwory z napędem na cztery, żeby można było po błocie poszaleć

Lawenda rośnie przy chodniku ale nie znalazła się na fotce. Trzeba coś pomyśleć. Nie takie małe te Samochodziki, był też bentley prawdziwy majstersztyk
babka 22:37, 22 sie 2015

mateuszmichn napisał(a)

Moja nowa ale ona nie jest cała tylko odpad. To jest cegła recznieformowana i z dwóch stron odcięta na płytki do wyłożenie scian

Taką miałam zamiar na gazony kupić ale Żon boi się murarki i mi ją odradził
mateuszmichn 23:00, 22 sie 2015

babka napisał(a)

Taką miałam zamiar na gazony kupić ale Żon boi się murarki i mi ją odradził

Nie ma co się bać. Ja też pierwszy raz murowałem i chyba źle nie jest. Trzeba zrobić szacunek żeby po bokach było prosto, wtedy rzucamy tylko zaprawę i sprawdzamy czy jest poziom. Poza tym jak nie będzie super równo to nic się nie stanie.
Iwk4 02:08, 23 sie 2015

Mateusz, podoba mi się. Fajnie wyszło. Podpowiedz mi, jak wykańczałeś fugi ?