Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Ensata 12:25, 09 kwi 2015

Kuba napisał(a)

Ja ciachnęłam w tamtym roku, ale jeden potem przestał rosnąć chciaż łądny i gęstniutki, podobno im się obcina stożki wzrostu i teraz nie wiem co robić, też bym ciachnęła bo sterczą wąsy ale boję się że przestaną rosnąć (i chłopa że nakrzyczy )
Ciachasz jak osiągną docelową wysokość, bo mają właśnie stożek wzrostu, z boku tnij sobie ile chcesz:_)
aleksandra_g 12:27, 09 kwi 2015

siakowa napisał(a)
no moze bedzie na co patrzeć bo plan tygodniowy wypisałam a tydzień się kończy jutro wolne to podziałamy

no to czekam! będziemy Cię rozliczać to będziesz miała większą motywację do działania
siakowa 12:27, 09 kwi 2015

Ensata napisał(a)
Ciachasz jak osiągną docelową wysokość, bo mają właśnie stożek wzrostu, z boku tnij sobie ile chcesz:_)

a jak juz ciachnęła to co teraz?
Ensata 12:29, 09 kwi 2015

siakowa napisał(a)

a jak juz ciachnęła to co teraz?
Będzie miała kurdupla
siakowa 12:33, 09 kwi 2015

Ensata napisał(a)
Będzie miała kurdupla

e tam kiedys zacznie rosnąc ja takie małe popierdółki 10 centymetrowe ciachałam i sa dziś 50 centymetrowe...ale fakt zajeło im to ok 4 lat
Ensata 12:36, 09 kwi 2015

siakowa napisał(a)

e tam kiedys zacznie rosnąc ja takie małe popierdółki 10 centymetrowe ciachałam i sa dziś 50 centymetrowe...ale fakt zajeło im to ok 4 lat
Ja nie wiem, nie miałam niestety Szmaragdów, m in dlatego, że kolega który wykłada ogrodnictwo tłukł mi o tym cięciu. Kupiłam Brabanty i coś czuję, ze bede je miała do wymiany. Durna lama ze mnie, posłuchałam o Szmaragdach, a jakoś nie wpadłam na pomysł, by dopytać o Brabanty
Jagodaa 12:39, 09 kwi 2015

Ensata napisał(a)

Szmaragdy bardzo szybko wytwarzają nowy przewodnik, więc nie ma się co marwić. Jeśli są wąskie to można je ciąć od początku, żeby się zagęściły, poszły w szerz, a nie tylko bujały na wysokość.
siakowa 12:43, 09 kwi 2015

oj to mi najbardziej zalezy na bujaniu w góre
Kuba 12:44, 09 kwi 2015

Jagodaa napisał(a)

Szmaragdy bardzo szybko wytwarzają nowy przewodnik, więc nie ma się co marwić. Jeśli są wąskie to można je ciąć od początku, żeby się zagęściły, poszły w szerz, a nie tylko bujały na wysokość.

Jagódka dzięki, obetne więc chyba te wąsy bo nie konweniują z eleganckim ogrodem
siakowa 12:46, 09 kwi 2015

jak ja lubie słowo.."konweniują "