Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Jagodaa 21:56, 28 lip 2015

siakowa napisał(a)

No tak...rozmowa byla u marty...chcialm kwiatowa rabate kolo tarasu ale boje sie pszczół i innych bzyczących niedaleko dzieci.

Z mojego doświadczenia, najbardziej z bzyczących atakują osy, a one do kwiatków nie ciągną .
Efffa 21:57, 28 lip 2015

U mnie też z obsadzanie tarasu idzie wolno ze względu na bzyczki, już dawno myślałam o tym w ten sposób co Ty, ale balam sie o tym głośno mówić,
siakowa 22:01, 28 lip 2015

Jagodaa napisał(a)
Jak musi być przetacznik niebieski, to osobiście dałabym go też gdzieś z brzozą, anie tylko w małym poletku.

Oczy mnie rozbolały .

Rośliny fajne i wyjdzie fajnie, tylko nie wiem, czy umiałabym to tak sobie posadzić i nic nie poprawiać , ale co tam, te kwitnące wszystkie się pezproblemowo zachowują przy przesadzaniu, to można kombinować .

O faktycznie mize byc wiecej tego przetacznika trudno bedzie bo jakbym miala te wszystkie rosliny na raz to bym sobie poukladala a tak bede skladac to w czasie
siakowa 22:04, 28 lip 2015

Dla zainteresowanych pszczolami przy kwiatkach proponuje lekture wypowiedI z dzisiejszego poludnia u marty zielonej ogrodniczki marzenie o zielonym ogrodie
Asisko_2005 22:04, 28 lip 2015

jest objaśnienie legendy, więc doczytałam. ale Kasiu wyjasniej jeszcze jak krowie na rowie, co to te brązowe pasy?

edytuję:

zestaw roślin super, tylko co będzie jak brzozy podrosną i będazacieniać innym roślinkom? przetacznik, przecież lubi słonko. Może dodaj tam coś cieniolubnego?
siakowa 22:14, 28 lip 2015

Brzoza bedIe zawsze nad roslinami a slonce świeci na to miejsce z przodu bo to pd. Wiec te rosliny zawsze beda w sloncu a dokladnie na patelni...wlasnie mi ta brzoza omdlewa

A brazowe pasy to taras
Kacha123 22:19, 28 lip 2015

Kasia, fajnie to wykombinowałaś Będzie elegancko i "lekko". Bardzo mi się podoba.
siakowa 22:25, 28 lip 2015

Kacha123 napisał(a)
Kasia, fajnie to wykombinowałaś Będzie elegancko i "lekko". Bardzo mi się podoba.

Tylko musze pamietac zeby krwawnik posadzic pred a nie za stipa
siakowa 22:26, 28 lip 2015

Ta rabata ma jeszcze jeden trudny punkt...nie ma pleców...w sensie musi byc atrakcyjna z kazdej strony bo z kazdej bedzie widoczna...
inag 22:57, 28 lip 2015

siakowa napisał(a)
Ilona no jak sie ciesze
Bardzo dZiękuję za głos. To powiem tam sprawdzone polaczenie rozplenica i rozchodnik jest obok

A tu chciałam wlasnie stipe bo to jedyne miejsce w ktorym moze byc rozchodnika moze fAktycznie dodam zobacze jak poustawiam choć nie chcialbym zeby zdominowal stipe bo on ma tam za zadanie zajesie miejsca zamiast kwitnacych w lecie bylin i ma plus ze nie znika z rabaty
a no to co innego. Ja jeszcze nie jestem tak biegła u Ciebie z rozstawem rabatek wiesz co, ja jak sobie planuję jakąś rabatę i nie wiem ile roślin mi tam wejdzie to wychodzę z patykami bambusowymi i np długimi wykałaczkami i wtykam sobie mniej więcej gdzie rośliny powinny się znaleźć. Później zliczam jedne i drugie i prawie zawsze się zgadza...