Weszłam dziś na Twój wątek, witam miłośniczkę róż, będę Cię odwiedzać, bo ja też z tych zakochanych w różach Może one są bałaganiarskie na rabacie, za to jak spojrzę na poszczególny kwiat to serce się do nich uśmiecha i nie mają sobie równych. Byliny owszem są piękne, hortensje również ale tylko róża kwitnie całe lato i urzeka tak bardzo swoim kwiatem.
Też chciałam TUSCANY SUPERB, ale w końcu nie zamówiłam, bo ponoć słabo powtarza kwitnienie, ciekawe jak będzie u Ciebie.
Ale czekam m.in na Heritage i Soul
E tam,tak od razu nie rezygnuj
W zasadzie w pierwszym sezonie mało które dają popis.
Jeśli kupuję golaski to tylko potwierdzam zgodność gatunku,dopiero kolejne sezony pokazują prawdziwe oblicze.
Sam powiedz czy można się oprzeć np. takiej First Lady
W pierwszym sezonie miała zaledwie 3 kwiaty zwisające smętnie,musiałam podnieść żeby zobaczyć jak wygląda. A teraz piękne bukiety trzyma w górze i kwitnie niemal bez przerwy.
Witaj Mirko- ja też wybaczam im wiele,za sam kwiat i nie wszystkie są bałaganiarami
Mimo że czasem psioczę na jedną,lub inną,ale kiedy zakwitają,ech....
Dlatego muszę wykopać teraz te które mnie najbardziej denerwują,póki nie kwitną,żeby mi znowu serducho nie zmiekło
Ja mam Tuscany bez superb i ona słabiutko powtarza,niemal pojedynczymi kwiatami,ale za to jaka jest wspaniała w pełni sezonu, można jej to wybaczyć to.
Zobacz sama
Reniu dzielone trawy faktycznie odchorowały ale w przyszłym roku powinny dać czadu.
Moje Twoje mają się super, Kratery mimo suszy kwitną i czekają na nową miejscówkę na wiosnę powinny pójść w docelowe miejsce. Napisz mi proszę jaką u Ciebie mają wysokość bo kombinuję z jakim miskantem je połączyć i Gracek mi chodzi po głowie