Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

Zagajanka 21:28, 14 gru 2016

CHANTAL THOMAS wywalilam, bo tez nie dawalam rady z jej wiotkimi pedami. Do tego zaczela chorowac, wiec pozegnalysmy sie na dobre.

CHANDOS BEAUTY To moje jedna z najbardziej ulubionych roz. Pachnie! Jej zapach jest bardzo mocny i ciezki. Moja w tym roku odchorowala przesadzanie i kwitla slabiej niz w poprzednim roku, natomiast paki trzymala do polowy grudnia
Urszulla 22:03, 14 gru 2016

Fajny przegląd. Czekam na cd
bejsonki84 11:17, 15 gru 2016

Te Twoje Chopiny mnie rozwalają, no cudnie wygląda taki szpalerek . Zaczęłam nawet namiętnie się zastanawiać nad ewentualnym miejscem dla chociażby dwóch sztuk.
Może mogłabyś mi doradzić w wyborze róży - od prawej strony rośne: Penny Lane, John Laing, i kawałek dalej będzie Teasing Georgia. No i właśnie szukam jakiejś róży pomiędzy Johna a Georgie, bo będzie jakoś za pastelowo. Myślałam o jakiejś ciemnej, co często kwitnie. Słońce tam jest do 15-tej. Masz może jakiś pomysł?
Werka
Kasya 15:03, 15 gru 2016

Ach Reniu, piekne te twoje roze Chopin zachwycajacy...i lososie, moje ulubione...i purpury...no wszystkie piekne
Pszczelarnia 16:55, 15 gru 2016

Renia, mogłabyś też określić, kiedy u |Ciebie zaczynają kwitnienie i jak powtarzają? Czy potrzebują przerwy, czy jest to takie non stop?

Ta rabata z Chopinami u Ciebie dalej jest taka czysto biała w wyrazie? Piękna.
Rench 23:20, 15 gru 2016

Ewik - rozkręcam się

Zagajanka - planuję wiosną przesadzić CHANTAL THOMASA do donicy. Miałam to zrobić już jesienią,ale nie mam doświadczenia z zimowaniem róż w donicach,więc jeszcze się wstrzymałam. Dostanie ostatnią szansę

Urszulla -stopniowo będę dodawała

bejsonki84 - te wszystkie róże które masz,są wysokie,czy ta ciemna ma być też wysoka ?
Co masz pod nogami tych róż, na przodzie ?
Z wyższych ciemnych u mnie sprawdzają się Ascot i Burgundy. Niziutka fioletowa Ebb Tide. Mimo że to był jej debiut w moim ogrodzie,zdążyła zakwitnąć trzy razy,kiściami i trzymała kwiatuszki do mrozów, nawet pierwszy śnieg jej nie wzruszał

Kasya- cóż,typowa kolekcjonerka ze mnie Ale staram się,żeby kolory harmonizowały ze sobą w różnych częściach ogródka

Pszczelarnia - ale o konkretną różę ci chodzi,czy ogólnie?
Bo ogólnie,to kilka kwitnie wcześnie, już w maju szaleje Aicha,ale większość w czerwcu.Jak dotychczas miałam cały czas jakieś nowe różyczki,więc w każdym miesiącu coś kwitło. Starsze przekwitały,a nówki zaczynały dopiero końcem lipca i w sierpniu.
Ale bywało też tak, mimo iż mam tyle róż,był czas że mało która miała kwiat.
Chyba nie ma takiej non stop. Nawet okrywowe mają chwile bezkwiatowe.

Odnośnie Chopinowej,to zasadniczo jest biała,w ubiegłym sezonie dosadziłam jeszcze 2szt Jan Paweł II i zaszalałam z fioletowymi mieczykami pomiędzy, zakwitły akurat wtedy,kiedy róże odpoczywały. Nie było zamierzonego efektu

Sebek 23:39, 15 gru 2016

Z chęcią poczytam przegląd - jest w czym wybierać, a dopiero jesteśmy przy C
Rench 23:40, 15 gru 2016

Kolejna na C

Claire Austin
Długie wiotkie ,niemal bezkolcowe pędy.Wysokość ok 1.20cm
Kolor od kremowego,do mleczno białego.Po kilka kwiatów na pędzie.
Pachnie

W towarzystwie Burgundy

Rench 23:45, 15 gru 2016

Sebek - jeszcze mam tego trochę,jakoś do wiosny dociągniemy
Rench 23:54, 15 gru 2016

Clair Renaissance
W trzecim sezonie dorosła do 1.5 mimo niskiego cięcia.Pokrój wąski,wyprostowany.
W tym sezonie jej kiście kwiatowe zaskoczyły mnie miło.To zaledwie 3 pędy.
Kwitnie do samej zimy.
Kwiaty mocno pachną.