Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

lojalna_ 22:18, 04 cze 2017

Reniu ale masz już kwitnących kwiatów roze się uśmiechają.
Posadziłam Edenke dwa miesiące temu jak Bozia przykazala podlewam banany wciskamy a ona nie rośnie. Insektow nie ma. Czy to normalne?
Ewik 22:51, 04 cze 2017

Edenka często tak ma że początkowo rośnie bardzo wolno .
lojalna_ 22:53, 04 cze 2017

Czytałam jsk dziewczyny pisały ze wolno rośnie . Ale trochę się martwię bo w porównaniu do czterech róż zasadzony w tym samym terminie (moich pierwszych w zyciu) to marnie się prezentuje .
_Martini_ 23:12, 04 cze 2017

Jolka, mpja Edenka w zeszłym roku nie miała kwiatów, a w tym cały jeden pąk Spoko, tak ją lubię na zdjęciach, że sobie poczekam u siebie bez nerwów.
Rench 16:16, 05 cze 2017

lojalna_ napisał(a)
Reniu ale masz już kwitnących kwiatów roze się uśmiechają.
Posadziłam Edenke dwa miesiące temu jak Bozia przykazala podlewam banany wciskamy a ona nie rośnie. Insektow nie ma. Czy to normalne?

Niestety Edenka ma to do siebie,że trzeba na nią czekać
2 miesiące to jeszcze nie długo czekasz Powinna w tym sezonie z jeden kwiat pokazać,do jesieni,ale na szał kwitnienia nie licz nawet w następnym roku,bo ona bardzo wolno rośnie.
Pozostaje Ci tylko cierpliwie czekać,podlewaj ją,żeby mogła się dobrze ukorzenić,to najważniejsze.
Najwyżej jakimś humusem podlej w celu wzmocnienia.
Róża w pierwszym roku nie nawozi się nawozami mineralnymi.
Rench 16:30, 05 cze 2017

Ewik napisał(a)
Renia , róze juz slicznie kwitną , białych czosnków zazdroszę , wsadziłam sporą ilość róznych na jesieni i jakoś ich nie widać ..

Wogóle nie wyszły,żadne?
Ten biały nigrum bardzo się rozmnozył,aż sama jestem zdziwiona
Z jednego ma po 5 nowych
Rench 16:49, 05 cze 2017

tulucy napisał(a)
Reniu Twoja Maigold była drugim kluczowym argumentem i od wiosny mam moją własną... (Pierwszy argument to jej występ w powieści dla dziewcząt MM, zresztą z powodu tej powieści mam jeszcze Nuits de Young)
Pięknie Ci kwitną i róże i peonie... U mnie jeszcze w pąkach prawie wszystko... A peonie po przesadzaniu ciut strajkują. A może po przymrozku...

Też tak mam,że kiedy znajde w książce jakieś nieznane mi rosliny z nazwy,szukam po internecie

Nuits de Young miałam kupioną,niestety była pomyłka w pakowaniu i przyjechał do mnie Henri Martin

Peonie nie lubią przesadzania.
Ja 2 lata temu rozsadziłam i to wszystko zgodnie z procedurą,we wrześniu,duże karpy nie za głęboko i w tamtym roku żadna nie zakwitła, Natomiast już w tym są obsypane mnóstwem kwiatów,aż jestem zdziwiona.
Czytałam gdzieś nawet,że peonie lubią mróz,może więc to prawda skoro w tym roku u mnie tak wszystkie szaleją.
Rench 16:55, 05 cze 2017

_Martini_ akurat ta edenka na zdjęciach ze szkołki, skutecznie mnie powstrzymywała przed zakupe
Dopiero po kilku sezonach ,kiedy się przekonałam łażąc po ogrodach dziewczyn,że kwiaty aż tak bardzo nie wiszą w dół,zaprosiłam ją do siebie

Ale i tak moją miłością wyczekiwaną była zawsze Pashmina
lojalna_ 17:21, 05 cze 2017

Dzięki bardzo ...cierpliwie dwa lata ja zostawię w spokoju. Lepiej wiedzieć niż za wcześnie wyciepac ))
Ensata 17:30, 05 cze 2017

Peonie, to najbardziej lubią mączkę kostną. Dostają wtedy turbo doładowania:_)
Moja Edenka rośnie jak wariatka, ewidentnie lubi kawę Mam ją blisko tarasu i fusy z ekspresu lądują pod nią. Niestety tak jak rośnie tak choruje, wkurza mnie to niesamowicie.

Renata róże na deser zostawiam, tj oglądania. Nie wiem czy Ci nie zauroczę z niekontrolowanej zazdrości