Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

Urszulla 21:02, 05 cze 2017

Rench napisał(a)
_Martini_ akurat ta edenka na zdjęciach ze szkołki, skutecznie mnie powstrzymywała przed zakupe
Dopiero po kilku sezonach ,kiedy się przekonałam łażąc po ogrodach dziewczyn,że kwiaty aż tak bardzo nie wiszą w dół,zaprosiłam ją do siebie

Ale i tak moją miłością wyczekiwaną była zawsze Pashmina

Też bym chciała dwie. Masz ja?

U mnie larwa biedronki azjtyckiej. Wiesz coś o tym?
Kasia_CS 23:24, 05 cze 2017

Reniu, Twoja Princess of wales faktycznie jest interesująca. Czy u niej długo widać środki kwiatów? Bo to coś, czego akurat nie lubię i szukam kompaktowej różyczki, która będzie kwitła do mrozów, powtarzała.. No i zdrowej.

Podoba mi się np Stefanie baronin zu guttengerg, ale tę różę już mam w innym miejscu (choć będzie to jej pierwszy sezon) to chciałabym jakąś inną odmianę - zbliżoną.

Myślę np nad DIeter muller ze wględu a zapach, sama w sobie też mi się podoba,. Kolor mimo, że nie jest taki jasny to dopuszczalny na tej rabacie
Rench 07:02, 06 cze 2017

lojalna_ Akurat tutaj musisz być cierpliwa

Ensata - Muszę zapisać sobie o tej mączce.
Mówisz fusy.... zacznę zabierać córce,bo ona na pilingi sobie odkłada,niech moja róża też będzie urodziwa

Rench 07:29, 06 cze 2017

Urszulla - Mam 2 szt,na szczęście się odradzają,a już się martwiłam że je stracę
Kasia_CS - nie wiem konkretnie czy to maja być czysto białe,ale moim ubiegłorocznym odkryciem była Pastella,już w pierwszym sezonie ukwiecony zgrabny krzaczek.
Zaczyna się od buduniowego koloru i wybiela do kremu.
Mnie zauroczyła wszystkim i tym,że aż tak dużo kwiatów miała i tym przebarwianiem i długo trzymała kwiaty.
Kolejna to Avalon- prześliczna w każdym stadium rozwoju kwiatu.
Mleczno biała Artemis,u mnie trzeci sezon,zgrabny krzaczek kwiaty w kiściach.
Prawdziwie biała to Parky,właśnie zaczyna kwitnąć,stawiam ją na tej samej pozycji co Stefania

Czysto biała z różowymi pąkami Winchester Cathedral. U mnie nie dorasta nawet 1m

A DIeterek ma rzeczywiście ciekawy zapach

Rench 07:33, 06 cze 2017

A dzisiaj można porównać z piwoniami,jak olbrzymie głowy ma czosnek Globemaster

Kasia_CS 15:11, 06 cze 2017

Rench

Kasia_CS - nie wiem konkretnie czy to maja być czysto białe,ale moim ubiegłorocznym odkryciem była Pastella,już w pierwszym sezonie ukwiecony zgrabny krzaczek

Ano nie musi być biała-dopuszczalne są kolory budyniowe, różowe ale z tych jasniejszych. Musi pasowac między dwie pergole -na jednej New dawn, na drugiej dopiero będą Eden rose i giardina (jeśli nic mi się nie zmieni)
Pastella ma duże szanse u mnie
Rench

Kolejna to Avalon- prześliczna w każdym stadium rozwoju kwiatu.
Mleczno biała Artemis,u mnie trzeci sezon,zgrabny krzaczek kwiaty w kiściach.
Prawdziwie biała to Parky,właśnie zaczyna kwitnąć,stawiam ją na tej samej pozycji co Stefania

Czysto biała z różowymi pąkami Winchester Cathedral. U mnie nie dorasta nawet 1m

Parky rzeczywiście śliczna, choc obawiam się, ze kwiat zbyt podobny do New dawn w 1 fazie i moze będzie zbyt mdlo?

No dałaś mi do myślenia
Zagajanka 15:58, 06 cze 2017

Kasiu, Parky to róża parkowa, na pewno bedzie docelowo tak pod 150 cm (u mnie pod koniec 2 sezonu już była ze 120 cm). Kwiatem w ogóle nie jest podobna do New Dawn.

Winchester Cathedral jest mniejsza na pewno, ale ja jej jakoś akurat nie lubię - nie ma regularnego kształtu kwiatków, nie w moim typie.
Urszulla 20:38, 06 cze 2017

Parku jaka ma wielkość kwiatu w porównaniu do artemis?
Kasia_CS 22:19, 06 cze 2017

Zagajanka napisał(a)
Kasiu, Parky to róża parkowa, na pewno bedzie docelowo tak pod 150 cm (u mnie pod koniec 2 sezonu już była ze 120 cm). Kwiatem w ogóle nie jest podobna do New Dawn.

Winchester Cathedral jest mniejsza na pewno, ale ja jej jakoś akurat nie lubię - nie ma regularnego kształtu kwiatków, nie w moim typie.

Widzisz, dawno mi róże nie kwitły i zapomniałam jak wyglądają

Czyli do Pastelli się najbardziej skłaniam póki co...
Luki 22:19, 06 cze 2017

Kurka też mam takie zestawienie, ale wszystkie pąki piwonii pleśń załatwiła, ale popatrzę sobie przynajmniej