Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pasja posiadania ogródka

Pasja posiadania ogródka

wiewiora 22:31, 04 mar 2015

Kindzia napisał(a)
Matko i córko!!! Jaką hodowlę masz piękną!!! Będziesz miała co sadzić Ja tylko cynie i astry sieję, ale jeszcze...gdzieś za dwa tygodnie...żeby mi zanadto nie wybujały.

Macham

U mnie stoją w oranżeri mają temp 16-18stopni to wolniej rosną.
wiewiora 22:36, 04 mar 2015

lojalna_ napisał(a)
Czym Ty to wszystko karmisz?

Jolu ja ich nie karmie tylko sadzę w ziemie z ogrodu na to ziemia z włóknem kokosowym firmy biovita na to nasiona i psypuję ziemią z włóknem kokosowym .A od spodu normalna ziemia z ogrodu ,Tak sadziła moja babcia 30 lat temu tylko na ziemi z ogródka wszystko zawsze miała bujne.A propo ziemi z włóknem nigdy nie pleśnieje i nie ma nalotu .Pozdrawiam.
wiewiora 22:38, 04 mar 2015

Ala106 napisał(a)
Piękne uprawy, tak Ci równo powschodziło, ekstra.
A chlebek mniam.
Ja wczoraj też piekłam.

Renatko zapodaj przepis na chlebek zrobie coś innego,a ze wschodów jestem dumna ,odpukać żeby nic im sie nie stało.
wiewiora 22:40, 04 mar 2015

monia napisał(a)
Agnieszka masz już plan gdzie wszystko wysadzać gdzie mają być rabaty

Plan mam tylko tej rabaty nie pokazuję bo to sama ziemia skopana na jesień jeszcze linie nie całkiem wytyczyłam .Pozdrawiam.
wiewiora 22:46, 04 mar 2015

Dominiko , Kasiu , Anusiu,Gosiu oj ślinka faktycznie leci na takie dobroci ,któregoś dnia zrobię zdjęcie wędzarni naprawdę to nic wielkiego parę desek.Ja zawsze się ciotki prosiłam o wedzenie a tu od roku sama wędze i jestem z tego powodu dumna akurat te wyroby przyszykowałam sama bez pomocy męża i sama uwędziłam .Pozdrawiam Was.
wiewiora 22:51, 04 mar 2015

horcia napisał(a)
Witaj Aguś. Widzę że u Ciebie już sezon wiosennego "grillowania " rozpoczęty? Nie mam wędzarni i bardzo tego żałuję patrząc na te pyszności. Ja powoli wracam do życia po tygogniowym leżeniu w łóżku( grypka ). Dziękuję bardzo za nasionka ( doszły wczoraj) jak mogę Ci się odwdzięczyć? Nie wiem jakich roślin poszukujesz, bo mogłabym Ci coś podesłać

Witaj Honoratko zdrowiej bo od przyszłego tygodnia zapowiadają piękne dni ,posiej papryczkę bo u mnie już przedwczoraj powschodziła .Narazie sama niewiem co bym chciała nasiałam tyle że sama mogę się pogubić może dopiero coś na jesień lub następną wiosnę się z tobą umówię bo niewiem jak mi to wszystko wyjdzie.Pozdrawiam Cię.
monia 08:47, 05 mar 2015

agnieszka_podpora napisał(a)

Plan mam tylko tej rabaty nie pokazuję bo to sama ziemia skopana na jesień jeszcze linie nie całkiem wytyczyłam .Pozdrawiam.

Nom to do roboty Aga linie wytyczać miłego dnia bo widze że od rana na o siedzisz
wiewiora 09:20, 05 mar 2015

Zaglądnełam z rana (wstałam 5,30) i do pracy się szykuje.
Miłego dnia
Rench 13:08, 06 mar 2015

Tę ziemię z włóknem kokosowym to można normalnie w każdym ogrodniku kupić ?

Że Ty masz czas jeszcze przed pracą na komp wskoczyć,podziwiam cię.
Ja im szybciej się zerwię,tym później wychodzę
Ala106 15:35, 06 mar 2015

agnieszka_podpora napisał(a)

Renatko zapodaj przepis na chlebek zrobie coś innego,a ze wschodów jestem dumna ,odpukać żeby nic im sie nie stało.

Agnieszko, wysłałam Ci na priv. .