Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 07:07, 10 wrz 2017

gierczusia napisał(a)
Kindziula o Jamesa G przyszłam zapytać czemu go odradzali ??? Czytałam ,że ze zdrowotnością całkiem dobrze , a wygląd kwiatów...powalający wiec co z nią nie halo ??
Ściskam mocno super że słoneczko wróciło , prawda ??
Ps...jest pięknie taki busz... zazdraszczam

Że wysoko rośnie, taki drapak. Kwiaty tylko u góry. Ale mnie na cycka pasuje taki, bo w buszu posadzony, to na dole kwiaty mi nie potrzebne. To róża, która nie nadaje się na solitera. Ale jak zobaczyłam sadzonkę i te kwiaty, które mam w pamięci...mus mieć I se rośnie

Pewnie, że super Obrobiłam się do południa wczoraj, potem leżaczek Mordkę mi leciutko zarumieniło Dzisiaj powtórka z rozrywki...pewnie to ostatnie słonko do opalania w tym roku

Buziaczek Bez ściskania
Kindzia 07:09, 10 wrz 2017

Luki napisał(a)
Widzisz, a się chwaliłem, że po taniemu wielkokwiatowe zamawiam, mogłem CI też zamówić, a nic nie mówiłaś.

Nie powiem zrobiła się gęstwina na rabatach... uwierzysz, że ja w sumie mam w miarę luźno do sadzenia cebul no nie wszędzie

Wydawało mi się, że jak się chwaliłeś, to już kupione miałeś, to była musztarda po obiedzie już...
Zresztą nic się nie stanie jak nie kupię ich w tym roku. Nie jestem jakoś na nie szczególnie napalona.

U Ciebie luźno??? Coś ściemniasz...chyba, że na trawniku będziesz sadził
Kindzia 07:10, 10 wrz 2017

Kasik napisał(a)

Łukasz - co to znaczy -po taniemu. Bo nie wiem czy te co chce kupić są po taniemu

Też nie pamiętam czy mówił po ile kupował...
Kindzia 07:10, 10 wrz 2017

boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu jestem,pozdrawiam

NO!!!!!!!!!!!!!!
Kindzia 07:16, 10 wrz 2017

paniprzyroda napisał(a)
Cofałam, cofałam Wycieczka super a spotkania najfajniejsze
Red Leonardo faktycznie mizerny, u mnie za to jest odwrotnie, różowy w tej chwili goły, a Red ciemnozielony, obsypany pąkami po raz drugi. Wstawię u siebie zdjęcia, bo dziś cyknęłam. L i B u nas jeszcze bez cebul, ale w Aldim byłam po raz drugi.. no i poszalałam, w pojemniki posadzę cebulki
Ogród śliczny i wymuskany, kiedy Ty to kobieto robisz

Leośki mnie rozczarowały, taka byłam przekonana, że zdrowe będą, pewnie dlatego to rozczarowanie jest tak duże...
Że różowy może być też paskudny, to pierwsze słyszę...jeżeli moje leośki w przyszłym roku się nie zbiorą, to znowu mam zagwozdkę : wyrzucić Alchymista czy nadal próbować z różami pod nim.

W Aldim też są? Mam blisko w Zabrzu Aldika...kusisz Chociaż może zobaczę co mają...

Robię w międzyczasie. Teraz mam dużo mnie roboty, po obsypaniu dwóch największych rabat korą przekompostowaną. Gdybym jeszcze na róże mogła obsypać...ale je kompostuję, musiałabym co roku kupować korę...
Kindzia 07:18, 10 wrz 2017

Kasik napisał(a)
Spać nie możesz? Ja właśnie wybieram się na grzyby. Trzymaj kciuki

choć zaczyna siąpić.

Obudziłam się sporo przed szóstą...pewnie na to Twoje grzybobranie Trzymam kciuki

U nas słoneczko od rana i ciepło, o szóstej było 16 stopni.
Kindzia 07:26, 10 wrz 2017

Mój M nie może usiedzieć spokojnie na tyłku...wczoraj mi Ania napisała jakie cisy, wczoraj znalazłam dostawcę ziemi...to na wiosnę miało być.
Siedziałam sobie rano spokojnie na forum i nagle słyszę hałas jakiś...eMuś wywala tłuczeń na taczkę...zaczął sobie...

Było tak

potem tak

a teraz mam dziursko

Teraz muszę załatwić młot, trzeba zbić trochę betonu w ziemi przy bramie i wokół drugiej studzienki, potem załatwić ziemię, poszerzyć rabatę, sadzenie, nitka nawadniania znowu...
Kindzia 07:33, 10 wrz 2017

i zastanawiam się jaki kształt rabaty zrobić, może jakieś rady?

Tak wygląda ta strona

w ten deseń,

czy w ten???

Niebieski wąż, czy pomarańczowy kabelek? Jaki kształt bardziej się Wam widzi?
Magleska 07:47, 10 wrz 2017

Pomarańczowy kabel pierwszy głos tak jak przy cycku ,tylko lustrzane odbicie
Kindzia 09:00, 10 wrz 2017

Jeden głos na pomarańczowy Dziękuję