Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Mala_Mi 16:15, 08 wrz 2017

Kindzia napisał(a)
I miałam nie kupować cebul...ale jak się oprzeć, jak taka cena przyciągająca
Kupiłam 180 tulipanów Van Eijk na cycka i 30 czerwoniastych na agrestową...i jeszcze jedną koronę cesarską, bo za 8 zł jak nie kupić...tak wołały...

Na mnie też sie darły i w B i w L

Posadzę za miesiać... i wtedy będę martwić się gdzie
19:44, 08 wrz 2017
Kindzia napisał(a)
I miałam nie kupować cebul...ale jak się oprzeć, jak taka cena przyciągająca
Kupiłam 180 tulipanów Van Eijk na cycka i 30 czerwoniastych na agrestową...i jeszcze jedną koronę cesarską, bo za 8 zł jak nie kupić...tak wołały...

szalona ale moze byc tak ze wiosny cie wile osob bedzie zadrościc
Bogdzia 21:01, 08 wrz 2017

Muszę i ja o cebulkach pomyślec bo na razie m kupił tylko po jednej paczce tulipanów i krokusów, ale to dla mnie wyprawa do Łodzi a nie chce mi sie wyruszac z domu.
tulucy 21:16, 08 wrz 2017

Kasiu co to jest 60 na 10... Ja mam tylko niecałe 9 arów i dużo zajętego terenu na betony
Magleska 21:28, 08 wrz 2017

Widzę ,że szaleństwo cebulowe do Ciebie też dotarło zakupy ho ho ,ale będzie sadzenia i jak będzie cudownie chyba jeszcze się skuszę na jakieś tulipany do przedogródka .... jutro atak na B i L
Kindzia 07:27, 09 wrz 2017

Margarete napisał(a)

Coś w tym jest - bo moja koleżanka pod wpływem uroku mojego Leosia tez chciała sobie kupić, ale tego zwykłego nie było - dostała tylko tego Red i kuoiła - to była jej pierwsza róża w zyciu choc ogród uprawia od dawna....i porazka, kwitł ale cos go zeżarło pod koniec czerwca i teraz wygląda tragicznie...ona chce dac mu szanse w przyszłym roku ale ja czarno to widzę...

Widocznie ten czerwony nie ma cech tego różowego...kwiat mi bardzo odpowiada, ale reszta...sama zobacz (na ostatnim zdjęciu widać jake malutkie...obok młodziutka sadzonka Candlelight)

Kindzia 07:32, 09 wrz 2017

Kasik napisał(a)

Krokusy zamówię, bo fajna oferta jest w Świecie Kwiatów Chcę wielkokwiatowe.

W L były ale nie takie jak chciałam, kupiłam czosnki główkowate (Allium sphaerocephalon) 200szt. od tamtego roku miałam na nie chrapkę.

Połowa ceny sklepu wysyłkowego.

U nas też nie było wielkokwiatowych. 200 sztuk...też pięknie
To moje

Tym dzisiaj będziemy podsypywać Umbrę, wg zaleceń Mazana. Chyba już dobry czas...

Kindzia 07:44, 09 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu dotychczas sadzilam kwiaty np tulipany tamgdzie miejsce. Bedac w tym roku w Lazienkach Holendrzy zaprojektowalini nasadzili rabaty przed Pomaranczarnia, tam roslo wszystko taki misz masz. Pierwiosnki pierwsze bo mniejsze w tym miejscu wyrastaly rowniez tulipany, szafirki, czosnki wyzsze i jeszcze nizej jakies dzwonki. Juz bylo widac roze jak paczkuja. .

Mowie ci trzeba wiedziec co z czym pomieszac. I tez zaczynam tak robic tulipny, czosnki posadze miedzy roze i lawendy. Koszyczki mozna pozniej wyjac i jest miejsce na krzewienie roz.

Trzeba to jakos pogodzic bo ogrod nie z gumy.

Super taka rabata, na której cebulowe jedne po drugich kwitną. Ale taką rabatę to trzeba od początku zaplanować.
W koszyczkach i wykopywanie? To zupełnie nie dla mnie Elu...jak już raz wkopię cebulki to na amen
Na początku były u mnie i koszyczki, i wykopywanie, nawet zaprawiałam cebulki na grzyba...ale szybko się z tego wyleczyłam. Całe lato każdy weekend pracuję w ogrodzie, przyjeżdżam po tygodniu pracy do pracy. Jesienią już po prostu odpocząć chcę, a z tym robota i w czerwcu, i w październiku...
Kindzia 07:47, 09 wrz 2017

Basilikum napisał(a)
a ja dzis bylam w ogrodniczych i nic na mnie nie wolalo, no klonik trocche ale nie wiem gdzie go posadzic. Cebule w pazdzierniku bede kupowac. U nas w L nie ma jeszcze zadnych

Ja też wolałabym w październiku, ale u nas tak wcześnie są...przecież teraz nie będę sadzić.
Mam jeszcze ochotę na krokusy, miałabym gdzie takie maleństwa wsadzić...ale nie wiem czy się skuszę...
Kindzia 07:48, 09 wrz 2017

Mala_Mi napisał(a)
Kasiu..cis to David

Dziękuję Muszę poszukać gdzie u nas mogę go kupić.