Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

ewsyg 15:07, 23 paź 2017

Kasiu, lubię Twój ogród. Masz przepięknie. Mnóstwo kwiecia jeszcze u Ciebie. Baronezze spisała się na medal, miała dużo kwiatów. Sporo jeżówek jeszcze ma u Ciebie kwiaty. Moje już prawie wszystkie przekwitły No cóż, należy się nam i roślinkom odpoczynek. Pozdrawiam
15:26, 23 paź 2017
a ja już cały sort mam na rabatach bede dokupowac sytematycznie ...tak jak do tej pory)

bo chciałam zamowic z dostawa do domu ...to sie przeraziłam ...naklikałam 50 worków za 250 zł a koszt dostawy policzyli 280 a jak za 500zł to dostawa 375 nie wiem skad te ceny sie biora bo przeciez kilometrów nie przybywa ...a samochód i tak musza wysłac jeden wiekszy....smiesznie jak dla mnie to działa

z kory jestem zadowolona ...zobacze po zimie ile jej zostanie .....ale teraz widzę ze mam elegancko na rabatach ...juz sie oswoilam z widokiem ludwiczkow w tym standardzie ...ale na poczatku to chodzilam wokól nich i nie mogłam sie naptrzeć ...niczym jak byłam u Joli ...nie mogłam uwierzyc ze tak elegancko moga wygladac rabaty)
Kindzia 18:11, 23 paź 2017

ewsyg napisał(a)
Kasiu, lubię Twój ogród. Masz przepięknie. Mnóstwo kwiecia jeszcze u Ciebie. Baronezze spisała się na medal, miała dużo kwiatów. Sporo jeżówek jeszcze ma u Ciebie kwiaty. Moje już prawie wszystkie przekwitły No cóż, należy się nam i roślinkom odpoczynek. Pozdrawiam

To bardzo miłe co piszesz Ewcia Już mi się kwiatki kończą w ogrodzie, w sobotę ścinałam. Ale daliowy bukiecik mam

Ścinałam też vanilki do suszenia. Nie wiem dlaczego, ale akurat te bardzo mi latają w zimie po ogrodzie. I schną sobie w wazonie

Baronesski to róże, z których jestem bardzo zadowolona. Są na prawdę godne polecenia, kwitną nieustająco

Kindzia 18:18, 23 paź 2017

eee_taam napisał(a)
a ja już cały sort mam na rabatach bede dokupowac sytematycznie ...tak jak do tej pory)

bo chciałam zamowic z dostawa do domu ...to sie przeraziłam ...naklikałam 50 worków za 250 zł a koszt dostawy policzyli 280 a jak za 500zł to dostawa 375 nie wiem skad te ceny sie biora bo przeciez kilometrów nie przybywa ...a samochód i tak musza wysłac jeden wiekszy....smiesznie jak dla mnie to działa

z kory jestem zadowolona ...zobacze po zimie ile jej zostanie .....ale teraz widzę ze mam elegancko na rabatach ...juz sie oswoilam z widokiem ludwiczkow w tym standardzie ...ale na poczatku to chodzilam wokól nich i nie mogłam sie naptrzeć ...niczym jak byłam u Joli ...nie mogłam uwierzyc ze tak elegancko moga wygladac rabaty)

Ta kora to strzał w dziesiątkę Praktycznie nie trzeba plewić, skarpę oglądałam tylko sporadycznie i od czasu do czasu skubłam jakiś chwaścik. Elegancko wychodzi z tej kory, gołymi pazurkami można wyrywać
Trzymam zapas na wiosnę, do uzupełnienia. I cycka nr2 też nią wysypię. Ile więcej wolnych weekendów miałam przez tę korę...jeszcze dokupię, niech czeka. Od przybytku głowa nie boli
Tak, wiem, że mają takie kosmiczne ceny za transport, bo też próbowałam. To chyba zależy od ilości palet, na których to przywożą...
Nawet sadziliśmy tulipany na rabacie wysypanej tą korą i było spoko
Prawda, wygląda elegancko
Kindzia 18:21, 23 paź 2017

I jeszcze jesienne zdjęcia mam

Kindzia 18:24, 23 paź 2017

Łubinowi się pomerdało...tojad planowo

Larissy też są niezmordowane

Kindzia 18:25, 23 paź 2017

Jeżówki jeszcze chcą

Kindzia 18:27, 23 paź 2017

Kindzia 18:29, 23 paź 2017

floksy

i róże

Kindzia 18:33, 23 paź 2017

rozchodniki są prawdziwą ozdobą teraz

i jeszcze słabe zdjęcie żółtka, niestety pogoda w niedzielę rano już nie rozpieszczała