Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 12:46, 23 paź 2017

wrobelki napisał(a)
Kasiu, czy mogę teraz jeszcze oberwać 'dzika' z róży czy nie robić rany na zimę? Jak mogę to bardzo proszę o namiary na korę

Tak, oderwij, koniecznie!

Proszę bardzo
https://www.leroymerlin.pl/uprawa-i-ochrona-roslin/podloza-nawozy/kora-ogrodowa-zrebki-dekoracyjne/kora-iglasta-podkladowa-drobna-50-l-sobex,p431056,l386.html#tab-opinie
Kindzia 12:47, 23 paź 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Też mam taki korowy zapas dzięki Ewie No i perfumki tyż już mam

Siła forum

I tam kupowałaś?
Basilikum 13:03, 23 paź 2017

Kindzia napisał(a)

W ten weekend nie widziałam żadnej sarenki, może je deszcz niedzielny odstraszył

zobaczyly, ze nie ma nic do szamania wiec szukaja w innym ogrodzie
Kindzia 13:21, 23 paź 2017

Basilikum napisał(a)

zobaczyly, ze nie ma nic do szamania wiec szukaja w innym ogrodzie

One do mnie nie wchodzą, ogrodzone mam. Nie za bardzo miałam czas na obserwacje, całą sobotę z drugiej strony na robotach polowych czas spędziliśmy, a w niedzielę już padało, dlatego napisałam, że je pogoda odstraszyła Ale jeść trzeba, bez względu na pogodę
malgorzata_s... 13:27, 23 paź 2017

Kindzia napisał(a)

Siła forum

I tam kupowałaś?

Tak ale do domu mi przysłali
benia9185 13:30, 23 paź 2017

Kasiu czytałam u Eli z "Ptasiego gaju",jak piszesz,ze rozchodniki nie ruszone Czy Ty je obcinasz jesienią? myslałam,ze wiosną dopiero?
ElzbietaFranka 13:50, 23 paź 2017

Ja nie mam lasu blisko Le są różnego rodzaju zagadnień ja np mój sąsiad nie orze nie sieje same wierzby i topole się rozsiewa ja i rosną. Tam p ej no sarny rodziny scenek i bazabtow. Więc mam je a wyciągnięcie ręki.
Bazanty fruwaja gdzie chca żywią się skorupa mi z jajek na komposcie. Ludzie się przemieszczają to i zwierzęta. Inna sprawa ze czują się bezpieczne i chodzą sobie gdzie chcą.
Kindzia 14:02, 23 paź 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Tak ale do domu mi przysłali

Tak też można. Ja mam blisko do nich, dlatego osobiście.
Kindzia 14:03, 23 paź 2017

benia9185 napisał(a)
Kasiu czytałam u Eli z "Ptasiego gaju",jak piszesz,ze rozchodniki nie ruszone Czy Ty je obcinasz jesienią? myslałam,ze wiosną dopiero?

Tak, obcinam. Jak już je mróz zetnie, wtedy brzydkie są i sprzątam.
Kindzia 14:06, 23 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Ja nie mam lasu blisko Le są różnego rodzaju zagadnień ja np mój sąsiad nie orze nie sieje same wierzby i topole się rozsiewa ja i rosną. Tam p ej no sarny rodziny scenek i bazabtow. Więc mam je a wyciągnięcie ręki.
Bazanty fruwaja gdzie chca żywią się skorupa mi z jajek na komposcie. Ludzie się przemieszczają to i zwierzęta. Inna sprawa ze czują się bezpieczne i chodzą sobie gdzie chcą.

To też masz kolorowo Mamy dużo bażantów, zdarza się, że chodzą po ogrodzie...ale to chwilka jest tylko, Figo je od razu wygania. Mądraliny są, za ogrodzeniem sobie chodzą i niewiele sobie wtedy robią ze szczekania psa

Kompost mam przykryty klapą, nie mogą w kompoście grzebać...zresztą i tak bym tego nie widziała, kompostownik mam za drewutnią.