Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kasya 12:15, 25 sie 2015

Kindzia napisał(a)
Mimo słabej ilości wody hortki, trawy, berberysy ładne u nas

oj to prawda
sliczne te widoczki

a jak sie ma jubilee celebration ? bo mam ją na musowej liscie i dolek w polowie wykopany
Kindzia 12:16, 25 sie 2015

JulkAd napisał(a)

Kasiu coś nie wierzę w te chwasty....w ubiegłym roku tez miały być...ale podobno na betonie i tak nie rosną...uściskaj Dziewczyny na spotkaniu i ode mnie
Buziaki

Mam, mam. U mnie nawet na betonie rosną. Za to nornice tylko w różach grasują, tam dobrą ziemię mam, to łatwo im kopać...i żreć!!!

Będę ściskać
Kindzia 12:23, 25 sie 2015

Ivvvona napisał(a)
Nadrobiłam nieco zaległości, zdjęcia z wakacji wspaniałe. Ślicznie ci kwitną hortki a rabata trawiasta z żurawiami jest cudna. Trawnik u mnie podobny, ostatnio padało ponad tydzień temu i znów sucho. Pozdrówka

Ooo, to kawałek się cofnęłaś...z tym podlewaniem darmowym to nie jesteśmy w tym roku rozpieszczani

P.S. W Pszczynie też pada, słabo, ale pada od pół godziny...mogło by tak chociaż do wieczora...marzenie...
Kindzia 12:28, 25 sie 2015

JulkAd napisał(a)

Mnie Variegatus przeszkadza...bo się strasznie wykłada....całego rodka mi zasłaniał i wręcz leżał na nim. Jak go podwiązałam jest wyższy niż Vanilka, którą przycięłam wiosną na około 30-40 cm.

U mnie się rozpycha, nie wykłada się, bo nie ma gdzie. Podwiązałaś? Może bym i ja...nie pomyślałam o tym, może wtedy mi vanilki będzie jakoś widać.
Kindzia 12:29, 25 sie 2015

JulkAd napisał(a)

A jakie smaczne było

Może byś sobie tak kiedyś pamięć znowu odświeżyła? Na pewno już nie pamiętasz jak śląskie kluchy smakują...
Kindzia 12:35, 25 sie 2015

JulkAd napisał(a)

Coś konkretnego dawałaś pod ML?...muszę posadzić i nie wiem co im dać do jedzenia i ile one mają?, bo nie pamiętam kiedy dokładnie sadziłaś? dwa lata temu czy dalej?

Masz zdjęcie z 12.05.2013r., maleństwa były...

Wszystko dostaje obornik granulowany przy sadzeniu, to pewnie one też...teraz wiosną Azofoską M sypnął na rabatę, coś im się pewnie dostało. Nie są wymagające, rosną ładne same.

Chodzi Ci jakie wysokie są? Te, które mają najwięcej słońca tak z 1,7 m. Im bliżej rogu, tym niższe trochę, ale tam też dają radę. Ostatni w rogu jest dosadzany w zeszłym roku, bo mi Ryś buciorem zadeptał wiosną, to teraz będzie tak do uda.
Kindzia 12:36, 25 sie 2015

Lukasz2013 napisał(a)

Boskie widoki Kindziu. Pozdrawiam

Przecież same najlepsze pokazuję

Dziękuję Łukaszu
Kindzia 12:40, 25 sie 2015

Kasya napisał(a)

oj to prawda
sliczne te widoczki

a jak sie ma jubilee celebration ? bo mam ją na musowej liscie i dolek w polowie wykopany

Kwitła w niedzielę i pąki następne czekają. Mniejsze kwiaty niż w czerwcu, ale i tak ładne. Więcej będę mogła powiedzieć za dwa lata...to młodziak przecież. Jak dla mnie to warta grzechu jest

Ostatnio zachwalałam też Candelight, to Tantau`a róża...matko jak kwitnie obficie!!! Super jest. Będę dokupować jeszcze jeden krzak jesienią.
Kasya 12:46, 25 sie 2015

Kindzia napisał(a)

Kwitła w niedzielę i pąki następne czekają. Mniejsze kwiaty niż w czerwcu, ale i tak ładne. Więcej będę mogła powiedzieć za dwa lata...to młodziak przecież. Jak dla mnie to warta grzechu jest

Ostatnio zachwalałam też Candelight, to Tantau`a róża...matko jak kwitnie obficie!!! Super jest. Będę dokupować jeszcze jeden krzak jesienią.

bo ja sobie wymysliłam posadzic celebration z abrahamem

co o tym myslisz ? bo chyba kolor bardzo zblizony tylko rozna wielkosc kwiatow
moga sie ladnie wymieszac ?
Viola 12:46, 25 sie 2015

Kindzia napisał(a)
a na końcu moje kwiatuszki najpiękniejszeDuży (!!!) i mały

Kasiu, ale fajne chłopaki, ten starszy super, już z nowym tornistrem do szkoły się wybiera (ale miejsce w środku dla samochodzika napewno sie znajdzie ), a mały zadowolony, że chata będzie wolna