Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

JulkAd 22:19, 24 sie 2015

Kindzia napisał(a)

Pieszczę papiery w pracy Irenka się nie obrazi jak chwaściory będą, Małgosia zna mój ogród i przymknie oko
Nie da się plewić, beton wszędzie!

Kasiu coś nie wierzę w te chwasty....w ubiegłym roku tez miały być...ale podobno na betonie i tak nie rosną...uściskaj Dziewczyny na spotkaniu i ode mnie
Buziaki
Ivvvona 22:21, 24 sie 2015

Nadrobiłam nieco zaległości, zdjęcia z wakacji wspaniałe. Ślicznie ci kwitną hortki a rabata trawiasta z żurawiami jest cudna. Trawnik u mnie podobny, ostatnio padało ponad tydzień temu i znów sucho. Pozdrówka
JulkAd 22:23, 24 sie 2015

Kindzia napisał(a)

Duże powiadasz...to chyba je muszę jednak zabrać gdzie indziej. Jak będę wysoko vanilki przycinać, to będą się wykładać znowu...i tak tam jest za dużo szczęścia na raz, Variegatusy są widoczne bardzo, nie tak jak Morning Light. Przeszkadzają mi tam, nie widać będzie piękna hortek, nawet gdyby wielkie były.

Mnie Variegatus przeszkadza...bo się strasznie wykłada....całego rodka mi zasłaniał i wręcz leżał na nim. Jak go podwiązałam jest wyższy niż Vanilka, którą przycięłam wiosną na około 30-40 cm.
JulkAd 22:24, 24 sie 2015

Kindzia napisał(a)

Kluchy, rolady, modra kapucha!!! Skąd wiesz?

A jakie smaczne było
JulkAd 22:26, 24 sie 2015

Kindzia napisał(a)

Morning Light, miskanty.

Coś konkretnego dawałaś pod ML?...muszę posadzić i nie wiem co im dać do jedzenia i ile one mają?, bo nie pamiętam kiedy dokładnie sadziłaś? dwa lata temu czy dalej?
Lukasz2013 22:27, 24 sie 2015

Kindzia napisał(a)
Mimo słabej ilości wody hortki, trawy, berberysy ładne u nas

na ostatnim zdjęciu widać trochę zdechłych dalii...na nie nie patrzymy. Dalie...płakać się chce...

Boskie widoki Kindziu. Pozdrawiam
Milka 11:21, 25 sie 2015

Czy pada u was, u mnie 30 minut, ale jest nadzieja na cd
Kindzia 12:11, 25 sie 2015

Sebek napisał(a)

21 lat żyję, jeszcze trochę pociągnę A potem znajdę sobie Ślązaczkę co mi będzie rolady i kluski robić Grunt to mieć plan na siebie

Toś Ty wyrachowany jest Może Ci kucharki trzeba?
Kindzia 12:13, 25 sie 2015

Luki napisał(a)
Jaa a kaj rosół, bez rosołu to nie ślonski łobiod no i kluski musą mieć zołza do zestawu
Kasiu ja przecież nie z takich w przyszłym roku już będziesz leżeć i pachnieć, a rabatki będą się podlewać
Ja też mnóstwo czasu spędzam nad podlewaniem i jak zazwyczaj to lubię w tym roku już mnie wybitnie męczy, nie ma innego wyjścia rozwalam chodnik w dwóch miejscach wiosną i tak jest paskudny podlewanie kolejnych dwóch rabat będzie z głowy

Bez rosołu będzie, ale zołza owszem

Nawet Łukasz nie wiesz jak ja tęsknię za tym "leżeć i pachnieć, a rabatki będą się podlewać"...

To teraz będziesz miał prawie bezobsługowy ogród...jeszcze tylko wymyśl taki automacik do plewienia i przesadzania...tylko guzik trzeba będzie nacisnąć i już
Kindzia 12:15, 25 sie 2015

Milka napisał(a)
Czy pada u was, u mnie 30 minut, ale jest nadzieja na cd

W Zabrzu pada, od jakiś 15 minut, ale oziębiło się bardzo, mamy 18 stopni Irenko. Żebyś nie myślała, że narzekam!!!