Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

JulkAd 16:19, 25 sie 2015

Kindzia napisał(a)

Masz zdjęcie z 12.05.2013r., maleństwa były...

Wszystko dostaje obornik granulowany przy sadzeniu, to pewnie one też...teraz wiosną Azofoską M sypnął na rabatę, coś im się pewnie dostało. Nie są wymagające, rosną ładne same.

Chodzi Ci jakie wysokie są? Te, które mają najwięcej słońca tak z 1,7 m. Im bliżej rogu, tym niższe trochę, ale tam też dają radę. Ostatni w rogu jest dosadzany w zeszłym roku, bo mi Ryś buciorem zadeptał wiosną, to teraz będzie tak do uda.

Jak kazałaś tak zrobiłam, dałam obornik i dobrą ziemię z odkwaszonym torfem, ciut piachu, bo pod świerkiem i glina była i jakaś taka mało atrakcyjna gleba...czekam, aż ruszą z kopyta...jak myślisz będzie widać jeszcze przed zimą, że rosną?....czy teraz to już raczej nie mam co liczyć na wzrost?....wiosną na pewno czymś podsypię....dobrze,że piszesz, że one takie wysokie są, bo nie dam więcej pod świerkiem, żeby mi hortek nie zasłoniły....

U mnie padało, ale ino godzinkę z przerwami, może ciut źdźbła trawy pomoczyło...nic to i taak nie da

Buziaki

P.S.: zobaczysz jeszcze kiedyś zawitam na te kluski
JulkAd 16:24, 25 sie 2015

Kubuś już do szkoły się wybiera? No niemożlife, kiedy ten czas tak szybko zleciał?....o ile chcę, żeby lata wolno mijały tak zawsze wiosny nie mogę się doczekać...i bądź tu człowieku mądry, jak nie wiesz sam czego chcesz?
Viola 16:58, 25 sie 2015

Kindzia napisał(a)

Viola, to małe to dziewczynka

Oj, to się obrazi na mnie. Warkoczy jeszcze nie ma, to nie widać Nie doczytałam, przepraszam Kasiu.
Bogdzia 19:26, 25 sie 2015

Pierwszy tornister bardzo cieszy jak widac. Mała juz siedzi? a ja myślałam ze ma ze 3 miesiace , leci czas szybko . Pozdrówka dla Was i Gosci.
Kindzia 09:53, 26 sie 2015

Kasya napisał(a)

nie, bardzo mi pasuje ten kolor i chce pomieszac pachnące roznej wielkosci kwiaty
będa podkreslone ciemnymi niebieskosciami na tej rabatce
trzykrotka, szałwia i budleja

zobaczymy, poki co widze to tylko oczami wyobrazni

Twój ogród, Twoja rabata, robisz jak Ci się podoba
Kindzia 09:57, 26 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)
Wnuczek już do szkoły się szykuje
A młodsza to chyba wnusia z tego co pamiętam

Pytałaś o zużycie wody.. nie mam nawadniania na rabatach , podlewam bardzo oszczędnie (sporo mi padło pomimo gliny) i na 2 miesiące mam 140... myślałam, że będzie gorzej. Więc Twój wynik to kropla w morzu potrzeb.

Piękne hortki i trawki.. widziałam

Tak, już do szkoły...dzisiaj jedziemy tytę mu kupić...to taki śląski zwyczaj. Dzieci dostają tytę pełną słodyczy w pierwszym w życiu dniu w szkole...na osłodę
A Marcelinka

140 m3?????? Matko...teren masz spory...trudno, lepiej chyba za wodę zapłacić, niż patrzeć jak wszystko usycha...Ja zresztą wcale nie płaczę, że mam tylko 10 arów...i tak mam kłopot żeby to obrobić.
Kindzia 10:02, 26 sie 2015

JulkAd napisał(a)

Jak kazałaś tak zrobiłam, dałam obornik i dobrą ziemię z odkwaszonym torfem, ciut piachu, bo pod świerkiem i glina była i jakaś taka mało atrakcyjna gleba...czekam, aż ruszą z kopyta...jak myślisz będzie widać jeszcze przed zimą, że rosną?....czy teraz to już raczej nie mam co liczyć na wzrost?....wiosną na pewno czymś podsypię....dobrze,że piszesz, że one takie wysokie są, bo nie dam więcej pod świerkiem, żeby mi hortek nie zasłoniły....

U mnie padało, ale ino godzinkę z przerwami, może ciut źdźbła trawy pomoczyło...nic to i taak nie da

Buziaki

P.S.: zobaczysz jeszcze kiedyś zawitam na te kluski

Myślę, że w tym roku to raczej się nie nastawiaj na jakieś widoczne przyrosty...młodziaki muszą się zaaklimatyzować, a jeszcze tak sucho. Myślę, że ML będą super z hortusiami wyglądać, uzupełnią je a nie będą konkurować o względy.

U nas też za mało podlało...i znowu musimy deszczu wypatrywać, a nie zapowiadają. Znowu upały idą
Czyli w piątek znowu mam całe popołudnie i wieczór super zajmujące zajęcie...

Ściskam Juleczko
Kindzia 10:04, 26 sie 2015

JulkAd napisał(a)
Kubuś już do szkoły się wybiera? No niemożlife, kiedy ten czas tak szybko zleciał?....o ile chcę, żeby lata wolno mijały tak zawsze wiosny nie mogę się doczekać...i bądź tu człowieku mądry, jak nie wiesz sam czego chcesz?

Jakoś wcześnie tym dzieciom do szkoły każą...skończy mu się beztroskie życie, za szybko uważam.

Na upływ czasu też wpływu nie mamy...szkoda, nie?
Kindzia 10:05, 26 sie 2015

Viola napisał(a)

Oj, to się obrazi na mnie. Warkoczy jeszcze nie ma, to nie widać Nie doczytałam, przepraszam Kasiu.

Ja myślę, że jej to tita Nie stresuj się, małe to małe, na razie słabo płeć ma znaczenie
Kindzia 10:06, 26 sie 2015

Bogdzia napisał(a)
Pierwszy tornister bardzo cieszy jak widac. Mała juz siedzi? a ja myślałam ze ma ze 3 miesiace , leci czas szybko . Pozdrówka dla Was i Gosci.

Nie może się głuptas doczekać początku roku szkolnego
Cysia już 7 miesięcy skończyła Gada nawet

Dziękujemy Bogdziu Buziolek