Bardzo lubię hortki ogrodowe, nawet miałam kilka. Ale miałam z nimi kłopot. Nie mogę tam zawsze być, kiedy akurat zima w maju się zrobi. U Uli z powodzeniem rosną
Nieustająco o niebieskie u siebie zabiegałam, zawsze różowe były Nawet gdzieś słyszałam żeby gwoździ im nawtykać, to niebieskie będą...
Obejrzałam meble - super wyglądają Wiosennych kwiatków w ogrodzie zazdroszczę,bo u mnie tylko listki wypuściły
Dostałam dziś przesyłkę z liliami i szukam u Ciebie instrukcji I znalazłam - teraz trzeba je włożyć do lodówki (mogą być w torebkach papierowych? - takie ładne dostałam) w gazetach i pudełku kartonowym. Posadzić dopiero w połowie kwietnia. Dobrze zrozumiałam?
Aha, dostałam w gratisie mieczyki abisyńskie - z m=nimi tak samo zrobić? Do lodówki i sadzić w kwietniu?
Zupełnie nie wiem dlaczego nam te kwiatki tak nierówno kwitną
Ja takie całe pudełko do lodówy...ale komfort miałam, lodówka służbowa A lilii wtedy kupionych miałam ponad setkę
Tak, dobrze pozawijaj, żeby nie wyschły i do lodówy. Może wcześniej w kwietniu będzie można sadzić. Nie możesz w błocku sadzić. One nie lubią stać w mokrym. Dołek 3x głębszy niż wysokość cebuli.
Kasiu, mi musisz napisać dokładnie - mam pozawijać w gazety, czy zostawić w torebkach? Włożyć dodatkowo do pudełka kartonowego?
Chyba mi się to do lodówki nie zmieści
Nie mogą być szczelnie zamknięte w foliowych workach, muszą oddychać. Mogą być w tych papierowych torebkach. Jak oni to zapakowali? Są w torfie?
Chodzi o to, żeby miały dostęp powietrza i żeby nie wyschły. Dlatego te, które były bez torfu owijałam w gazety. Nie musisz pakować do pudła kartonowego.